Да се изиска от държавата договорът с концесионера на Летище

...
Да се изиска от държавата договорът с концесионера на Летище
Коментари Харесай

Туристическият бранш иска преразглеждане на концесията за Летище Бургас

Да се изиска от страната договорът с концесионера на Летище Бургас и на база на този документ да се подхващат съответни дейности за преразглеждане на концесията. Това бе единомислещо решено на вчерашната среща, която кметът на община Поморие Иван Алексиев инициира с експерти от най-големите районни браншови организации в туристическия бранш.

Срещата бе поповод настоящия проблем с неналичието на пътнически полети от и до локалния аеропорти интензивно присъединяване в нея взехаСоня Енилова– ръководител на Бургаската районна туристическа асоциация и член на съвета на шефовете на „ Слънчев бряг “ АД,Евелина Пулева– заместник-председател на Бургаската районна туристическа камара,Георги Тръпков– ръководител на съдружие „ Хотели и заведения за хранене – Поморие “,Янчо Парушев– член на Съюза на притежателите – Слънчев бряг, както и ръководителят на Общински съвет – ПомориеАдам Адамов.

Летище Бургас продължава да работи предпочитано с карго полети, които не носят никаква добавена стойност за туристическия бизнес в района. Не се работи за привличането на нови самолетни компании, които да оперират тук, нито за разкриване на нови въздушни направления.



„ Държавата е органът, който може да се намеси. Настоящата обстановка нанася сериозен ущърб на локалната общественост в южните черноморски общини, а ние не желаеме война, ние желаеме единствено казусът да бъде решен. “, сподели кметът Иван Алексиев на срещата. Той разясни, че води диалози по тематиката повече от 6 месеца, като казусът е от дълго време показан и пред Консултативния съвет по въпросите на туризма към Община Поморие. Въпреки положителния звук на разговора досега, няма смяна в политиката на концесионера „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД.

В хода на полемиката бяха обрисувани няколко съответни дейности, които да бъдат подхванати. През месец март ще бъдат поканени на диалог представители на нискобюджетните самолетни компании, които да презентират своите претенции и условия, на чиято основа да се работи за привличането им в района.

Друга мярка е провеждането на среща с Министъра на туризма и Министъра на превоза. Целта е да се потърси дейна поддръжка от страната, както и да бъде разисквана опцията за партньорството ѝ с общините от Южното Черноморие в посока на това Летище Равнец да се развие като гражданско.

„ Имаме естествени дадености, прелестни комплекси за настаняване и културна стратегия с визия за „ крилата на сезона “. И вместо да разперим тези крила, ние концентрираме стратегиите си в месец и половина през лятото и затваряме хотели и заведения за хранене, просто тъй като тук не кацат туристи и предпочитано се създават прилежащи летища, за сметка на тотално неглижираното Летище Бургас “, разяснява още кметът Алексиев в края на срещата.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР