Да се докаже шпионаж се изисква висш пилотаж на службите.

...
Да се докаже шпионаж се изисква висш пилотаж на службите.
Коментари Харесай

Методи Андреев: Участниците в шпионската афера са агенти на влияние на Кремъл

Да се потвърди шпионаж се изисква върховен пилотаж на службите. Можеш да изгониш посланик поради опасност за националната сигурност и това решение на страната не е належащо да се аргументира. За да докажеш, че даден човек е разузнавач, би трябвало да разполагаш с неопровержими доказателства, освен, че е получавал пари. Шпионите се хващат в миг на предаване на информация или приемане на указания. Те, по принцип, не са обществени фигури, а всемирски с доста положителни връзки в разнообразни сфери. Тяхната работа би трябвало да е високоефективна и да носи информация, а не публично въздействие.
Така стартира коментарът си Методи Андреев, оповестен от БГНЕС. Андреев е някогашен ръководител на Комисията по досиетата и някогашен народен представител от ГЕРБ. Според него, не би трябвало да наскърбяваме хората, които почитат съветския народ и просвета, тъй като всеки може да харесва, която страна желае. Но би трябвало да се прави разлика с " новите русофили ".
Профилът на арестуваните за разпит господа от придвижване „ Русофили “, към които не лелея никакво почитание, е на сътрудници на въздействие. Те обаче не са упрекнати в това, а в шпионаж. Задържаните и разпитаните са известни обществени персони, за които от дълго време се знае, че работят постоянно за ръководещите в Кремъл. По тази причина не ги считам и за „ русофили “, тъй като те не обичат съветския народ, просвета и страна. Те не обелиха нито дума в отбрана на хилядите протестиращи против ръководещия режим и неговите репресии. Не може да си русофил и да приказваш само и единствено позитивно в отбрана на режима на Владимир Путин, а да не виждаш, че най-интелигентната част на Русия, дейните хора от междинната класа са срещу него.
Не би трябвало да позволяваме рубладжиите, каквито са тези псевдо русофили да стават мъченици. Разпитите съответстваха с трагичната за българския народ 9 септември, това в този момент дава опция на бранителите на тези рубладжии да приказват надали не за връщане на фашизма, на Закона за отбрана на страната и всевъзможни сходни нелепости. Може да се получи по този начин, че прокуратурата вместо да извади очи да изпише вежди в дълготраен проект. Тези рубладжии не би трябвало да бъдат превръщани в герои и мъченици, те не са такива.
Арестите за шпионаж би трябвало да бъдат осъществени дискретно. Проблемът е, че в случай че в този момент не успеем да потвърдим повдигнатите обвинявания, ще олекнем. Всяко идване на военачалник Леонид Решетников в България предизвикваше скандал, то беше толкоз ясно и обществено. Дори се знае с кои политици се е срещал и кой е провел тези негови срещи. Но надали толкоз почитан и осветлен офицер от съветското разузнаване може да бъде водещ офицер на разпитаните и упрекнатите в шпионския скандал. По-скоро, отново ще повторя, става дума за хора за въздействие и те най-вероятно точно като такива се възприемат от Русия.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР