Да събаряш паметници в XXI век е фашизъм, варварщина и

...
Да събаряш паметници в XXI век е фашизъм, варварщина и
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Да събаряш паметници в XXI век е фашизъм, варварщина и диващина

„ Да събаряш монументи в XXI век е фашизъм, варварщина и дивотия. Вчера станахме очевидци на началото на завръщането на фашизма в България. Паметниците не се събарят. Всеки преценя на кой монумент да отиде и да остави цвете “.

Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски в „ Лице в лице “. 

 

Според Българска социалистическа партия по днешна оценка паметникът коства над 20 млн. лева

 

Той прикани жителите да излязат на митинг против демонтажа на Паметника на Съветската войска . По думите му дейностите на Областната администрация са изцяло противозаконни. 

„ Без нито един документ, пояснение и проект за деяние. Единственото, което са дали е проект за обезопасяване, защото падали плочи, нито къде ще отиде паметникът, нито къде ще бъде съхраняван, нито има ли средства за възобновяване. Вчера се случи началото на най-варварската акция в центъра на столицата, която се е случвала след събарянето на Мазволея. Поругава се един следващ монумент и те няма да спрат дотук. Те ще не престават с Цар Освободител, с Альоша и доста други монументи “, добави Свиленски.

 

„ Ето подобен човек работи там. Подал съм тъжби “, сподели депутатът от Българска социалистическа партия

Георги Свиленски пострада по време на демонтирането на монумента през вчерашния ден. По думите му чиновник на Областната администрация е бутнал оградата върху него и още четирима депутати, а зам.-областен шеф е осквернил паметта на заагиналите бойци. 

 

„ С бинтована ръка съм, само че това не е значимото. Ще мине за два-три дни. Важно е онази ръка, която през вчерашния ден отсякоха с флекса – ръката на боеца, който е освободил Европа. Зам.-областен шеф, откакто беше отрязана ръката на боеца, си разреши да се снима като с ловджийски трофей, все едно е умъртвил глиган.Той трябваше да бъде освободен от работа “, описа Свиленски.

По думите министър-председателят Николай Денков не е знаел какво тъкмо се случва с Паметника на Съветската войска.

 

Вицове, колажи, смешни цитати и песни - потребителите онлайн кипят от креативност

 

„ Вчера бяхме при премиера – той не знаеше, че паметникът се реже. Той мислеше, че се демонтира и се мести. Докато преговаряме, чиновници на някаква компания режат с флекс по най-вандалския метод с противозаконни кранове. Режат с флекса и разрушават държавността в България “, добави депутатът от Българска социалистическа партия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР