Да работиш по време на пътуване става все по-популярно, а

...
Да работиш по време на пътуване става все по-популярно, а
Коментари Харесай

Най-добрите градове в света за дистанционна работа

Да работиш по време на пътешестване става все по-популярно, а откакто пандемията настъпи и отдалечената работа се трансформира в нещо всекидневно, цифровите номади се усилиха. Има голям брой стратегии, които някои градове оферират, с цел да притеглят нови поданици, които практикуват отдалечена работа. През годините от 2020 до момента се появиха иредица ранглисти на най-подходящите места за работа от отдалеченост.

Глобалният водач в хибридната работа IWG съпостави 26 града по света, като ги класира по канара от 1 до 10 за категории като:

Климат

Култура

Настаняване

Транспорт

Храни и питиета

Достъп до високоскоростен интернет

Наличие на гъвкави работни пространства

Какво споделя класацията:

Топ 10 на градовете за работа:
Барселона Торонто Пекин Милано Ню Йорк Рио де Жанейро Амстердам Париж Джакарта Лисабон
Не е изненадващо, че Барселона, град прочут със своята хубост и просвета и с съвсем целогодишно слънце, е преди всичко измежду тези, които " търсят съвършената композиция от работа и отмора, разясняват от IWG.

IWG също по този начин организира изследване измежду повече от 1000 хибридни служащи, което откри, че близо трима от всеки петима (57%) са били на работни места, на които са могли да удължат ваканциите, работейки от чужбина.

" Хоризонтите на днешните служащи към този момент не са лимитирани до личните им страни ", добави Роджърс.
 Най-подходящите градове в Европа за отдалечена работа и развлечения
Най-подходящите градове в Европа за отдалечена работа и развлечения

Проучване на марката за първокласни артикули Carl Friedrik

Според изследването скоростта на широколентовия достъп е от значително значение за цифровите номади, надминавайки даже разноските за живот и времето. Що се отнася до този фактор Сингапур получи най-голям резултат за скорост на широколентов достъп (9), следван от Ню Йорк (8,5) и Хонг Конг (8).

Сингапур е класиран на 21-во място в листата и в други категории за добър превоз да вземем за пример. " Сингапур е и най-големият финансов център в Азия, а в космополитния град се намира най-хубавото летище в света, което постоянно се преглежда като алтернатива за елементарен достъп до останалата част от Азия, в това число Югоизточна Азия ", споделят от IWG.

Барселона и Торонто са първите два града в класацията. Те също регистрират изключително мощни резултати във връзка с скоростта на широколентов достъп и цените на настаняването. Средният наем на месец в Барселона коства 1 158 $, а за Торонто 1 769 $. За съпоставяне в Ню Йорк - най-скъпият в листата - е 3 632 $.

Според IWG привлекателността на Барселона се крие и в нейната " неповторима композиция от слънце, море, пясък и космополит ". Според изследването испанският град има положителни резултати за разноските за превоз и има " относително ниски разноски за живот " спрямо други известни европейски градове.

Чаша кафе в Барселона коства приблизително 2,68 $, спрямо 4,92 $ за Лос Анджелис и 4,57 $ за Пекин.

Торонто може да се похвали и с високи резултати във връзка с " разнообразието от гъвкави работни пространства ", се споделя в изследването.

" Най-големият град в Канада предлага многообразие за цифровите номади, като 25% от града е затрупан с гори и впечатляващите 18%, отдадени на паркове, което обезпечава задоволително зелени площи за релакс измежду оживената градска среда ", демонстрира изследването.

Миналата година Испания и Канада вкараха нови стратегии за цифрови номади, привличайки работещи експерти.

В топ три е Пекин, който е и най-хубавият азиатски град за работа от отдалеченост. Той " се показа извънредно добре " в категории като просвета, настаняване и транспортни разноски, съгласно IWG. Градът има общо 1484 галерии и музеи. Наемът коства приблизително 1204 $ на месец, съгласно изследването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР