Да притежаваш кола днес е не толкова лукс, колкото необходимост.

...
Да притежаваш кола днес е не толкова лукс, колкото необходимост.
Коментари Харесай

Внимавайте за тези неща, когато купувате кола втора ръка

Да притежаваш кола през днешния ден е не толкоз разкош, колкото нужда. В множеството случаи обаче не всеки може да си разреши закупуването на чисто нов автомобил.

Въпреки че колите втора употреба са по-евтин вид, това не значи, че не съществува опция да се заблудим и даже излъжем при покупката.

Има разнообразни способи да предотвратим това, с цел да бъдем по-спокойни при избора си. Ще ви предоставим 5 потребни съвета, които е добре да следвате при огледите за закупуване на автомобил втора употреба.

Предварително изследване и обмисляне
След като към този момент сте решили, че ще закупите автомобил втора употреба, направете изследвания по отношение на:

- пазарна стойност на използвани коли
Посетете автокъщи, разгледайте автосайтове, потърсете отзиви в автофоруми, с цел да добиете визия за цената на коли, отговарящи на вашите потребности и условия.
свързани новини19939на 08.05.2019
Ще получите информация за марки, модели, година на произвеждане, пробег, разнообразни варианти и общо положение. Така ще се ориентирате към пазарна стойност, която да ви бъде насочна точка при договаряне.

- цена на поддръжката
Тъй като първичното обслужване на автомобила ще се изисква да промените разнообразни елементи, разберете какви са цените от разнообразни марки. При сходна инспекция в онлайн уеб страниците за авточасти ще ви стане ясно какви ще бъдат приблизителните ви разноски след покупката.

5 потребни съвета за покупката
При търсене на кола втора употреба човек може да попадне на недобре възобновени след удар коли, с неизправности, с юридически проблеми и други

Макар че няма да купувате скъпа кола, не си коства да харчите пари на вятъра. Затова специалистите насочват вниманието на всеки евентуален покупател към няколко потребни съвета:

Пазете се от нелоялни търговци
Много е значимо от кое място ще закупите автомобила си. Може да го извършите най-много от публикация, от автоборса, автокъща или оторизиран вносител. Всеки от тези способи си има и позитивни, и негативни страни.

При покупка от физическо лице може да се понижат разноските и да научите повече за слабите места на колата, само че въпреки това, рисковете да бъдете излъгани не са дребни.

В някои автокъщи също можете да попаднете на неточно отношение. Не се доверявайте на търговци, които продават на прекомерно занижени цени. Най-добре заложете на оторизирани вносители, защото оферират коли с явен генезис, с потвърден пробег и с отразени сервизни обслужвания. Освен това е допустима и скица на лизинг.

Направете оглед и тест драйв
Основните неща, които би трябвало да ревизирате, включват:

- гумите за неравномерно изхабяване и грайфер под 3 мм;

- вдлъбнатини и драскотини;

- луфтове в сглобката и разлики в цветовете;

- положение и равнища на работните течности;

- електрическа инсталация;

- стъкла, фарове и стопове за пукнатини;

- тапицерия;

- съществуване на аварийна гума, аксесоари и положението им;

- обща обезценка, съответстваща на възрастта и пробега.

По време на тестовото шофиране забележете какъв пушек излиза от ауспуха, не би трябвало да е сив или черен. Проверете по какъв начин работят спирачките и дали предавките превключват гладко. Заслушайте се за нетипични шумове, направете и тест за течове.

Проверете колата в сервиз
Не игнорирайте инспекцията на колата в сервиз и имайте поради, че продавачът няма да я откаже, в случай че има интерес от договорката. Добре е също да се направи и автодиагностика.

След като сте осведомени с моментното положение на колата, ще прецените и дали по-нататък ще са нужни огромни поправки. Това ще повлияе на решението ви дали да купите автомобила, или в случай че се нуждае от ремонт, да договорите по-ниска цена.

Помислете дава отговор ли възрастта на пробега
DEKRA, немско сдружение за механически прегледи, открива посредством разбор на събрани данни, че междинният пробег на един автомобил за година е 15-20 хил.км. Принципно всеки автомобил се обезценява за първите 5 година с към 60%, а по-късно към този момент по-бавно. Ако автомобилът е на 5 година и има пробег от 100 хил.км, цената му може да се основава на възрастта.
Ниският пробег значи по-малко изхабен автомобил, само че от голяма важност е също къде и по какъв начин е каран автомобилът, къде е държан, по какъв начин е обслужван.

Поискайте нужните документи
Задължително изискайте документите за благосъстоятелност на продавача, за заплатен налог, за преминат механически обзор и сервизната брошура. Проверете застрахователната история и дали автомобилът не е запориран, поискайте и VIN-номера.

Изберете автомобил, който сте сигурни, че може да поддържате и предвидете най-малко спомагателни 15% към бюджета, нужни за ремонтни действия, обслужване и други разноски. При положително обмисляне и трезва преценка ще имате действителен късмет да изберете подобаващ автомобил с оптимално решение за съответствие сред цена и качество.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР