Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото

...
Да поема ли този риск, Какво да очаквам в близкото
Коментари Харесай

Кристиан Онетиу: Хората не са ресурси, а активи

" Да поема ли този риск ", " Какво да чакам в близкото бъдеще " и " Как да ръководя смяната " са добре познати въпроси за тези, които ръководят личен бизнес и търсят верния метод да го разраснат. Предприемачеството може да е самотно занятие и да носи безсънни нощи. Това е изключително правилно, когато бизнесът минава от категорията " дребен " в " междинен ", а по-късно и в " огромен ".

На 26 ноември конференцията Growth Summit на " Капитал " и Entrepreneurs Organization Югоизточна Европа ще адресира най-важните въпроси за притежателите на растящи компании: каква е вярната тактика за растеж и по какъв начин да я извърша, по какъв начин да ръководя хората и ресурсите в моя бизнес. Събитието ще събере бизнесмени и консултанти от целия свят, с цел да опишат уроците, които са научили от първа ръка.

Вижте програмата и запазете своето място на по-ниска цена преди 31 октомври.
Кристиан Онетиу е създател на най-голямата за района на Централна и Източна Европа компания за директни продажби. Бизнесът му има оборот от над 100 млн. евро и мрежа от над 50 хиляди самостоятелни дистрибутори в 20 страни. Кристиан е член на борда на шефовете на няколко румънски компании, водачи в съответните браншове. Той води онлайн стратегии за бизнесмени, отдадени на задачата да разраснат своя стартъп бизнес. През 2019 година получава оценката за най-вдъхновяващ румънски бизнесмен в класацията Romanian StartUp Barometer. Кристиан е в листата на Forbes Топ 500 за започващи компании, отдадени на здраве, спорт и богатство.

Как бихте обяснили с какво се занимава компанията ви на седемгодишно дете?

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики - Помагам на родителите да се учат по какъв начин да управляват своите сътрудници и по какъв начин да провеждат всички действия в личния си бизнес, тъй че да имат повече пари, успокоение и време със своите фамилии и другари.

Какво ви стимулира да започнете?

- Известно време откакто се отдръпнах от позицията си на изпълнителен шеф в двете мои компании, осъзнах, че опитът ми може да помогне на други бизнесмени да реализират триумф по-бързо, по-безопасно и по-смислено. Наричам този развой " от упорита работа до интелигентна работа ".

Какво ви държи безсънен през нощта? Както ви кара да станете от леглото заран?

- Манията за учене. Формално, неофициално, структурирано или неструктурирано. Уча се от непознатите неточности, само че най-много от моите лични. Най-големият ми боязън е че мога да прекарам ден, без да съм научил нищо ново.

Какви неточности направихте по пътя, от които другите могат да се учат?

- Имал съм четири " краткотрайни загуби " в бизнеса си. Другите назовават това неуспех или фалит. Но и четирите ме обогатиха и приготвиха за идващият триумф. Научих го по сложният метод, само че дефинитивно.

Ето какво разбрах от моите неточности: 1. Ако цените облагата повече от пристрастеността си, може и да сте най-богатият, само че сигурно сте най-тъжният човек. 2. Ако подхранвате пристрастеността си, само че не съумеете да израснете професионално, може и да се наслаждавате на живота си, само че не сте съумели да надминете образованието си. 3. Ако се превърнете в същински експерт, само че подценявате плодовете на бизнеса, т.е. облагата, ще изпуснете опцията да действате готови, с цел да измененията всички несправедливости към вас. 4. Ако поставите баланс сред пристрастеността, професионализма и облагата, цялостен живот ще бъдете свободни.

Може да звучи детинско, само че избрах предприемачеството поради свободата. Никога не би трябвало да заменяме това за всякакви други лъскави безполезни подкупи, които животът ни сервира. Всичко, което е по-малко от извънредно, е безсмислено.

Какво знаете в този момент, с което бихте желали да сте били наясно първоначално?

- Това, че концепцията е единствено семето, не залесяването. Да имаш седмичен проект е по-добре от това да си без проект. Забравете всичко, което сте научили в StartUp, и се учете отначало в ScaleUP. Но най-много научих това, че хората не са запаси, а активи.

С какво сте най-горд и удовлетворен?

- Семейството ми. Моят екип. Възрастните ми студенти. Вярвам в тях. Винаги!

Какво е посланието ви към света?

- Направи смяната, която искаш да видиш в света!
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР