„Да отворим широко игрите“ ще бъде мотото на Летните олимпийски

...
„Да отворим широко игрите“ ще бъде мотото на Летните олимпийски
Коментари Харесай

2 години до началото на Олимпийските игри в Париж

„ Да отворим необятно игрите “ ще бъде мотото на Летните олимпийски игри през 2024 година в Париж. Това оповестиха от пресслужбата на организационния комитет на Париж 2024.

Слоганът ще бъде употребен и за Параолимпиадата във френската столица. Той е самобитна покана към света, с цел да могат всички да съпреживеят вълнуващото събитие.

Организаторите открехнаха вратите за идното огромно събитие тъкмо две години преди старта. Летните олимпийски игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година. Параолимпиадата ще се състои сред 28 август и 8 септември 2024 година

Вече е ясна и спортната стратегия. Първите златни медали ще бъдат раздадени на 27 юли. Спортистите ще се борят за златото в джудото, фехтовката, колоезденето, скейтборда, плуването, стрелбата и други спортове.

В последния ден на Олимпиадата - 11 август - ще бъдат разпределени медали в битката, леката атлетика (маратон), повдигане на тежести, баскетбол, водна топка, колоездене на писта, петобой и хандбал.

Официалната продажба на билети ще стартира през декември 2022 година. Според уредниците, ще бъдат продадени към 10 милиона пропуща. Повече от милион от тях ще бъдат на цена от 24 евро, съвсем 50% - на 50 евро, а още една трета - на 100 евро. Останалите 15% ще се оферират на по-високи цени. Цената на най-скъпия билет ще бъде към 950 евро.

Президентът на Франция Еманюел Макрон организира среща с уредниците на Игрите. Целта е била разискването на сигурността и възможни " уязвими места ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР