Да отслабнем е трудна, но и постижима цел. Има една

...
Да отслабнем е трудна, но и постижима цел. Има една
Коментари Харесай

10 000 стъпки свалят излишното тегло

Да отслабнем е сложна, само че и постижима цел. Има една простичка формула за сваляне на килограми, която постоянно работи - яж по-малко и се движи повече. Повечето хора обаче не знаят по какъв брой би трябвало да вървят дневно, с цел да има някакъв сериозен резултат върху горенето на калории. Ето какво споделят експертите, представени от " Мениджър ":

Средно човек прави по 1250 стъпки за километър вървене, в резултат на което пък изгаря към 100 калории. Около кг непотребни мазнини се равняват на 7000 калории. За да свалите един кг за седмица, би трябвало да горите по 1000 калории дневно. Или казано в резюме, нужно е да вършиме най-малко 10 000 стъпки на ден, което се равнява на 8 километра вървене.

И макар че тази цифра наподобява застрашително огромна, имайте поради, че в тези 10 000 стъпки влизат да вземем за пример обикалянето у дома и ходенето до магазина или пазара. Намаляването на тежестта не е единствената изгода от ходенето пешком. То възстановява кръвното налягане, снижава равнището на холестерола, заздравява костите. Също по този начин оказва помощ доста да преодолеем напрежението и напрежението.

Понякога се постанова да понижим фрапантно порциите си, в случай че желаеме да свалим килограми, само че това не значи, че би трябвало да гладуваме, припомня " Топ конгрес ". Просто би трябвало да консумираме достатъчното за нас количество, а не да преяждаме. Здравословната диета ни споделя какво е това количество, като се преценява с нашето положение и метод на живот. В началото може да ни се коства малко, само че за една седмица организмът ни привиква и към този момент не изпитваме апетит. Научаваме се кое е подобаващото количество храна за нас.

Препоръчителният метод за събаряне на килограми е това да става постепенно и устойчиво - с към 1-1,5 кг на седмица. Това е правилото на здравословното намаляване и ни оказа помощ да отслабнем следено и да задържим мечтаните килограми, заобикаляйки йо-йо резултата.

Ако желаеме да свалим 10 кг и да отслабнем здравословно, ще са ни нужни към 2 -3 месеца. Това време е задоволително да се разделим с нездравословните си хранителни привички и да стартираме да се храним постоянно, качествено и умерено. Ще свалим непотребните килограми без апетит, а с уравновесен хранителен режим.

Няма изгода от ударна битка с килограмите примерно 10 кг за 10 дни с някоя известна диета. Случва се
следното - гладуваме 10 дни, изнервяме се, губим самообладание, стресираме
организма си, утежняваме здравето си, не научаваме нищо, с изключение на да
потискаме глада. След месец-два йо-йо резултата ни
връхлита. Килограмите се връщат. ​
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР