Да отслабнем е трудна, но и постижима цел. Има една

...
Да отслабнем е трудна, но и постижима цел. Има една
Коментари Харесай

Kолко трябва да ходим пеша всеки ден, за да отслабнем?

Да отслабнем е сложна, само че и постижима цел. Има една простичка формула за сваляне на килограми, която постоянно работи – яж по-малко и се движи повече. Ходeнето е най-простият и елементарен метод за поддържане на добра форма , а и за свалянето на непотребните килограми .

Повечето хора обаче не знаят по какъв брой би трябвало да вървят дневно, с цел да има някакъв сериозен резултат върху горенето на калории. Ето какво споделят експертите:

Средно човек прави по 1250 стъпки за километър вървене, в резултат на което пък изгаря към 100 калории. Около кг непотребни мазнини се равняват на 7000 калории.

За да свалите един кг за седмица, би трябвало да горите по 1000 калории дневно . Или казано в резюме, нужно е да вършиме най-малко 10 000 стъпки на ден, което се равнява на 8 километра вървене.

И макар че тази цифра наподобява застрашително огромна, имайте поради, че в тези 10 000 стъпки влизат и обикалянето у дома, ходенето до магазина и така нататък

Намаляването на тежестта не е единствената изгода от ходенето пешком. То възстановява кръвното налягане , понижава равнището на холестерола, заздравява костите. Също по този начин оказва помощ доста за намаляването на напрежението и напрежението .
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР