Да отидеш с деца на море се оказа мисия невъзможна

...
Да отидеш с деца на море се оказа мисия невъзможна
Коментари Харесай

Забраниха децата в някои хотели по морето

Да отидеш с деца на море се оказа задача невъзможна в някои хотели и у нас, и в чужбина. И в България, и в Турция има комплекси, в които не може да резервирате стая, в случай че сте с деца, сподели изследване на „ Телеграф “. Сред другите забрани са тичането в коридорите, сядането на столовете в ресторанта по къси панталони, разхождането по халат, както и ругатните.
В някои хотели по морето у нас има възбрана за малчугани. В самите предложения за отмора, които излизат в интернет, написа, че не се настаняват деца. Когато човек се обади да попита за изискванията, му споделят, че казусът в действителност е, че хотелът не разполага с бебешки кошари. „ Дават някакво пояснение, тъй като ги е боязън, че може да са в нарушаване с тази възбрана. На мен ми споделиха, когато се обадих в хотел в Созопол, че притежателите, които са от София, не настаняват хора с дребни деца. Пише го и в изискванията на обекта, че не се позволяват лица под 18 години “, разяснява туристка с бебе на 8 месеца. И добави, че са я посъветвали при заплащането, което се реализира в офис в столицата, да не споделя, че ще води детето, а на място обслужващият личен състав в хотела щял да си „ затвори очите “, в случай че има бебе в стаята. Според туроператори тази процедура е навлязла у нас от чужбина. Пример за това е Турция, където има хотели, изрично забраняващи престоя на лица под 18 години даже с родител. Това предписание е станало известно освен в летните ни курорти. В тузарски хотел в Копривщица, където нощувката е 360 лева, не може да вземете хлапето, в случай че няма навършени 7 години.
Други хотели имат специфични условия, когато в стаята ще има и деца. Ако те са под 12 години, не би трябвало да бъдат оставяни сами без контрол в която и да е част на комплекса. Малчуганите нямат право да употребяват асансьорите, в случай че не са съпроводени от възрастни и не се позволяват сами в ресторанта на хотела. В случай че са под 16-годишни, нямат право да употребяват и фитнес уредите в някои комплекси. Така в случай че отидете с 15-годишния си наследник, той няма да има право да се качи на бягаща пътека или да прави извършения на лежанка. Забранено е и използването на светещи лазери, с които хлапетата постоянно играят. За да бъдат сигурни, че не сте откраднали нещо, в някои обекти ще желаят да ви преровят и куфара. Запазваме си правото да ревизираме багажа на гостите, написа в формалните правила на хотел в Боровец.
В доста хотели у нас има специфичен дрескод и който го наруши, рискува да бъде изпъден, без да му върнат парите, които е дал за престоя си. Сред възбраните е да отидеш с къси панталони в заведението за хранене. Много СПА хотели не разрешават и разхождането по хавлия в коридорите. В различен хотел в Боровец не разрешават изрично тичането, както и ругаенето. Гостите, употребяващи афектиран език, знаци и жестове, ще бъдат помолени да изоставен хотела, без право на възобновяване на средствата, написа в правилника на наш планински комплекс.
Кучетата водачи са единствените животни, които се позволяват в доста от 5- и 4-звездните хотели у нас, сподели инспекция на „ Телеграф “. Тузарските комплекси не разрешават в стаята с вас да вземете котка, куче, зайче или папагал, даже в случай че обещаете да ги държите в специфична клетка. Други хотели разрешават да се настаните дружно с четириногото, само че единствено при изискване, че то е под 5 кг. Важно изискване е домашният любим да бъде обезпаразитен, имунизиран и да носите медицинския му паспорт, с цел да потвърдите това.
В недостиг се трансформира 4-звездният романс на родното Черноморие. Масово хотелите от тази категория към този момент са резервирани и няма свободни места, сочи инспекция на „ Телеграф “ в туроператорските организации. Само за последната седмица на юни в 7 от хотелите в Приморско с 4 звезди към този момент няма нито една свободна стая, сподели изследването. Това са и най-търсените места за настаняване, защото има баланс в съотношението цена-качество, разясниха туроператори. За 5 дни, или четири нощувки, почивката излиза към 650-700 лева в двойна стая с климатик, съвременна баня, тераса, тв приемник с плосък екран. На разположение на туристите е и минибар. В цената влизат и закуски на блок маса. В доста от 4-звездните хотели има и сейфове, където гостите могат да оставят бижута и пари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР