Да остаряваме грациозно означава да приемем бръчките, които животът е

...
Да остаряваме грациозно означава да приемем бръчките, които животът е
Коментари Харесай

Изследване: Хората с бръчки изглеждат ненадеждни и по-малко приятни

Да остаряваме грациозно значи да приемем бръчките, които животът е издълбал върху лицата ни, и да открием хубостта в проявената мъдрост. Дали обаче останалите хора мислят по този начин? Изследователи откриха, че хората с бръчки наподобяват незаслужаващи доверие и по-малко приятни, написа Мейл онлайн.

В проучването, извършено в Хумболтовия университет в Берлин, са взели участие 353 души, които били помолени да оценят фотоси на непознати хора със и без бръчки по лицата. Те е трябвало да преценяват до каква степен прелъстителен, топъл, прелестен, заслужаващ доверие, честен и балансиран наподобява всеки човек. Те също по този начин са помолени да оценят степента, в която всяко лице наподобява да показва благополучие, яд, горест, боязън, омерзение и изненада.

Анализът, оповестен в списание Acta Psychologica, сподели, че сбръчканите лица се считат за по-малко привлекателни, приятни и заслужаващи доверие. Те се възприемат като показващи повече негативни страсти.

Ефектът е по-силно изразен при женските лица, а резултатите остават едни и същи във възрастовия диапазон на участниците от 18 до 68 години.

Изследователите оповестиха в умозаключение: „ Тези резултати демонстрират, че възрастните хора постоянно могат да бъдат възприемани като по-малко приятни единствено заради бръчките по лицето им и обвързваните с тях оценки за прелест и емоционалност. Като се има поради, че първите усещания мъчно се поправят, това може да има трайни последствия “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР