Да, очакваме температури до 20 градуса по Целзий през първата

...
Да, очакваме температури до 20 градуса по Целзий през първата
Коментари Харесай

Прогноза за времето за февруари - ще има много топли дни, снегът пак липсва

Да, чакаме температури до 20 градуса по Целзий през първата седмица на февруари, изключително 4 и 5 февруари. Това съобщи пред Нова телевизия синоптикът Красимир Стоев, специалист от Национален институт по метеорология и хидрология. Става въпрос за температури от 17 до 22 градуса, само че това не е връх – през 2016 и 2018 година е имало температури от 26 градуса.
През втората половина на месеца се чакат най-ниски температури – от минус 5 до минус 10 градуса. И в двата случая – на доста топло и доста студено време, не приказваме за междинни температури, а за температури в края на съответния диапазон. Всъщност понижението на температурите се чака след първата седмица на февруари, а най-студено ще е в интервала от 10 до 15 февруари.
За страдание сушата ще продължи – чака се преваляванията през февруари да са 25-30 литра на квадратен метър, което е под междинната норма. В планините се чакат сред 50 и 80 литра на квадрат, което също е доста малко. Валежи са вероятни към 22-23 февруари, като времето ще е динамично и през второто, и през третото десетдневие на месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР