Да обърнеш двубой, след като изоставаш със сет пасив, е

...
Да обърнеш двубой, след като изоставаш със сет пасив, е
Коментари Харесай

Федерер, Надал, Джокович или Тийм - кой се представя най-силно след изгубен първи сет

Да обърнеш дуел, откакто изоставаш със сет пасив, е извънредно мъчно за топ играчите в международния тенис хайлайф. Виждали сме доста случаи, в които тенисистите губят тежък първи сет, с което душeвността им рухва и отхвърлят да се борят за успеха. Класация на Essentially Sports ранкира представянето на най-хубавите 4 в международния тенис след загубен първи сет - Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тийм и Роджър Федерер.

Световният №3 Доминик Тийм печели минимален % от дуелите си след загубен първи сет от Топ 4. 26-годишният австриец е бил на губещата страна след първата част в мача 184 пъти, като е обръщал 59 от тях и е изгубил 125 - 32.1%.

На трето място се подрежда водачът в класирането Новак Джокович, който съумява да се наложи след проваляне в първия сет в 110 от общо 261 мача. Все отново сърбинът губи 151 дуела, само че устойчивостта му е надалеч по-добра от тази на Тийм - 42.1%.

Маестрото Роджър Федерер се намира на втора позиция, откакто реализира 140 победи, само че и позволява 192 загуби след загубен първи сет, като изпреварва Джокович със напълно малко - 42.2%.

На първо място е не кой различен, ами самия Рафаел Надал. Дори когато и искрицата вяра за триумф в мача наподобява угаснала, испанецът постоянно намира метод да се измъкне от сложната обстановка. Матадора обръща развоя в 115 дуела от общо 270, което му носи най-хубавият % в класацията - 42.6%
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР