Да не си позволяваме да даваме оценки на нещо, което

...
Да не си позволяваме да даваме оценки на нещо, което
Коментари Харесай

Биков: Конституцията работи и в кризи, правова държава сме

Да не си разрешаваме да даваме оценки на нещо, което работи към този момент 33 години, и то работи в моменти на политически рецесии, стопански рецесии. Тази Конституция реализира задачите си. Това съобщи по време на дебатите по промени в главния закон депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Една от задачите на Конституцията от 1990 година има няколко цели - да бъде открит либерален режим, т.е. властта да се предава по либерален път. Това е по този начин, тъй като нали и вие тук сте попаднали по тази линия, обърна се Биков към депутатите. 

Острието на ГЕРБ съобщи, че изрично България е правова страна. Не съм склонен, че не сме правова страна, сподели той.

Всеки ден някой съд осъжда страната, тук се говореше за какво няма неоправдателни присъди - може би тъй като не е имало доказателства, напомни депутатът.

В една правова страна човек е почтен до доказване на противното. Никъде в Конституцията не написа, че някои хора не може да бъдат съдени. Твърдя, че в главната част българската Конституция е добра, би трябвало да е годна, в случай че има потребност от осъвременяване текстове – да не се случва конюнктурно,обясни той.

Що се отнася до смяна на статута на служебните държавни управления, по тази тематика Биков подсети, че има издадени книги. 

Изразил съм песимизъм, тъй като казусът е, че България от парламентарна република в границите на няколко часа се трансформира в република с президентско ръководство, напомни той омагьосания кръг, в който изпадна страната в невъзможността да избере постоянно държавно управление. 

Имах опасения, че може да се стигне до безспорна президентска власт, само че бях опроверган от събитията, сподели националният представител.

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР