Да не се занемаряваме, да носим хубави дрехи и да

...
Да не се занемаряваме, да носим хубави дрехи и да
Коментари Харесай

Модният експерт Любомир Стойков: Да победим коронавируса със стил

Да не се занемаряваме, да носим хубави облекла и да купуваме български марки. Това прикани стилният специалист, ефирен водещ и академични учител професор Любомир Стойков.

За към месеци и половина, до момента в който си стоим повече в домашните облекла, без да може да покажем новите, или носим маски, които скриват лицата и бижутата, може да се случи доста с модата, споделя пред БНР проф. Стойков.

Армани показа сбирката си пред празна зала в Милано

„ Предпазните маски се трансформират в един значим статус - знак. Той е знак на обществено, материално, професионално състояние на техния ползвател. Ето, да вземем да вземем за пример другите класове маски. В тази рецесия маската издава доста неща за личността, която я носи. Маските с най-висока отбрана, които обезпечават 99% пречистване на частиците и пропускане до 2%, или пък тези, които също обезпечават доста висок % пречистване, свидетелстват, че техните притежатели са хора с благоприятни условия. Добри контакти с лекари и лечебни заведения. Аз имам предвид хора, които не са лекари, само че имат такива маски. Освен това те са осведомени за резултата. Но самото носене на дизайнерски маски, паралелно с главната си защитна функционалност, дава фешън просвета и това качество - естетическа непримиримост, техните ползватели да бъдат настоящи, изискани даже в такива апокалиптични времена “, акцентира проф. Стойков.

Затова не се изненадвайте, в случай че видите хора с „ лица “ на чудовища. Те просто се възползват от т.нар „ опарт “ - оптичната заблуда, естественото продължение на лицето, към което се прибавя и новото изражение, счита той.

„ Маските са образен съставен елемент, който участва извънредно доста в пространството. Било то действително, физическо - като излезете на улица, или пък виртуално - като втора действителност. Комуникативното значение на маските се ускорява и от още едно доста значимо събитие, че те ангажират огромна част от човешкото лице. А то пък е главен фактор в езика на тялото. Така наречената невербална връзка ", акцентира стилният специалист.

Какво става с носенето на бижута и червило, когато маските пречат или повече си стоим вкъщи? „ Да не престават да употребяват червило или аксесоари. То е неизменим акцент в стилния сексапил на една жена. И при рецесия, и отвън рецесия, и в естествени времена. Перифразирайки мадмоазел Шанел, бих могъл да кажа: Ако ти е скучно в изолираност, постави си още малко червило и гледай напред “, сподели той.

Любомир Стойков добавя и съвета по какъв начин в новите условия отново да бъдем задоволително ефектни:

"Първият - да бъдем изобретателни. Има една латинска сентенция, съгласно която лъвът се познава по нокътя. С други думи, и при сегашната обстановка може да се употребява въображението. Понякога е задоволително с нещо доста малко, може да бъде някакво фишу, някаква гривна, украшение, накит или гривна. И те да бъдат по-различни. Другото, което бих ги посъветвал, е да бъдат малко по-търпеливи. Вижда му се краят. Както се споделя, и на нашата улица ще изгрее слънцето. И третото - тази обстановка пък е мотив за по-позитивно преоценяване на мисленето ни до този миг. Нека да се отворят още веднъж дрешниците, да видят какъв брой ненужни облекла има там. Още занапред към този момент да знаят с какво могат да се разделят. Или да си помислят за нови комбинации. Във всеки случай - времето ни в този момент и времето постпандемичното време ще наложи непроменяемо и неизбежно ограничаване. В това число и изключително материални ограничавания. Облеклото е част от материалната просвета и материалната среда ", поучава специалистът.

Кейт Мидълтън е най-елегантната кралска персона

Докато сме в домашна конюнктура, не би трябвало да се занемаряваме, поучава Любомир Стойков:

„ Стилът на обличане в домашна конюнктура е явен и непрекъснат – комфортен, нехаен, скромен. По-рано за доста хора този жанр не е бил преобладаващ. Сега през по-голямата част от времето те са облечени casual, повърхностно. А в бъдеще сигурно ще се задълбочи тази наклонност. Аз обаче предлагам да не се занемаряваме напълно, защото облеклото има и способността да дисциплинира, да активизира, да ентусиазира, да се оправи положителното въодушевление ", поучава той.

"Ще ви дам образец със себе си, в случай че позволите. Непрекъснато аз имам виртуални лекции, обществени изяви, телевизионни изявленията, среща с повече хора посредством разнообразни платформи, обществени мрежи. Правилата и дрескода, които съблюдавам, са свързани с избора на по-специално, ще повторя - по-специално, само че не по-официално облекло. Като разгадавам на спомагателното културно и психическо влияние. В случаите, когато експортирам онлайн лекции или повеждам академични семинари, се обръщам с молба към моите студенти да помислят както за курсовете си работи и презентациите, по този начин и за външния си тип. И той да бъде с една концепция по-представителен спрямо това, което си носят непрекъснато у дома. Който не се занемарява, който държи на външността си, да знае, че рано или късно това ще премине. И обичайна образна просвета ще ни припомня още веднъж какъв брой значимо е да изглеждаш добре ", споделя професор Любомир Стойков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР