Да, не е шега. Днес приключваме с един почти двегодишен

...
Да, не е шега. Днес приключваме с един почти двегодишен
Коментари Харесай

Момичета, слагайте червилото и честита свобода - маските отпадат от днес

Да, не е смешка. Днес завършваме с един съвсем двегодишен интервал на безкрайни ограничения. Поемете въздух, вдишайте ароматите на пролетта, насладете се на слънцето, а след това умерено седнете някъде и пийнете кафе с другари. Без документ, маска или други ограничавания. Животът продължава.

Казват, че пролетта носи ново начало. И по този начин, на 1-ви април, в ден Новолунието, ние споделяме "сбогом " на ограниченията, които ни мъчиха повече от две години.



Правителството заяви преди дни, че няма да удължава периода на изключителната епидемиологична конюнктура у нас след 31 март. Това значи, че считано от през днешния ден - 1 април 2022 година, отпадат следните ограничения:
- носене на защитна маска за лице в закрити публични места;
- съблюдаване на физическа дистанция;
- ограничавания в броя на лицата, които могат да посещават по едно и също време обекти на закрито;
- ограничавания при реализиране на присъствено образование във висшите училища;
- възбрана за свиждания в лечебните заведения и обществените услуги;
- условието към работодателите за допускане до присъствена работа при опция на не повече от 50% от личния състав.



Решението е взето, откакто тематиката е била детайлно разисквана в работен формат от членовете на кабинета няколко пъти през последния месец. Водещо е разбирането, че откакто към този момент близо две години страната ни се намира в изключителна епидемиологична конюнктура, към сегашния миг обстановката се следи и ръководи по предвидим метод и не е належащо ново удължение на периода и опазване на рестриктивните мерки за жителите и бизнеса, оповестяват от Министерския съвет.

Ами да ни е честита! Пролетта! И свободата. Да дишаме и да се усмихваме умерено. И в този момент незабавно дамите да си сложат по едно червило, а господата да пооправят брадите и мустаците - всичко още веднъж е на показ.

Оставете остарялото обратно, забравете за страха и посрещнете пролетта. Нека ни донесе нещо хубаво. Заслужаваме го. Стига с тези заболявания, боязън, отдалеченост. Сега можем умерено да прегръщаме околните си и да се смеем с другари в близката механа. Защото сме хора, обществени животни сме. И имаме потребност от това да споделяме. А не да се разделяме. И да ни е боязън да се допираме.

Честит ден без маски! И умната! Бъдете виновни.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР