Да напишеш материал за най-добрите албуми, издадени през 2013 се

...
Да напишеш материал за най-добрите албуми, издадени през 2013 се
Коментари Харесай

Музиката на 2013-та: Nick Cave, David Bowie, Suede, Depeche Mode, Hurts, Dido

Да напишеш материал за най-хубавите албуми, издадени през 2013 се оказва по-трудна задача, в сравнение с чаках. Избирам, чувам и не мога да понижа броя им до под 15. Осъзнавам, че колкото и да ми се желае, при основаването на такава своеборазна селекция, няма по какъв начин да бъдем справедливи. Искаме музиката да ни вълнува, да ни прави нетърпеливи за още, да ни кара да усещаме и да трансформира бързината пулса ни. Затова, още в първият абзац, се отхвърлям от опити за обективност и се топвам в ретроспекция на мелодиите на 2013, които имаха значение за нас през годината и които ще слушаме още дълго.

”Push The Sky Away ”на Nick Cave And The Bad SeedsСтилът е неизменен, музиката ни приказва на език, които разбираме, Леката потиснатост, присъща за Cave, се смесва с търсеща романтика. Тези хора, изрично, има още какво да ни кажат и ние слушаме на драго сърце. Не мога да препоръчам обособени композиции от албума. Целият план е като приключено цяло, което е добре да се слуша отначало-докрай. 

Март се оказа много кондензиран откъм музика. Големи, доста огромни, актьори осъществиха своите нови планове, а в нашата селекция попаднаха:

David Bowie и „ The Next Day “

Когато споменем това име заставаме спокойно и козируваме. Bowie е колосът на английската сцена. Еспериментатор, тренд сетър, необикновен музикант – всеки негов сингъл е като нова галактика. “The Next Day ” е 24-тият студиен албум на Bowie, с пилотен сингъл „ Where are we now “. Ние несъмнено губим визия къде сме, когато слушаме „ Dirty Boys “, “The Stars (Are Out Tonight) ”, “Love Is Lost ” и всичките 14 композиции. Абсолютен „ must have “ албум.  

Suede и “Bloodsports ”

Отново публикуван през март 2013. На Suede и новият им албум посветихме цялостен материал и ще продължаваме да пишем за тях, тъй като 2013 е по-хубава и по-специална и поради завъщането на тези момчета.

Depeche Mode и “Delta Machine "

Има ли избщо някой, които да не е изслушал целият албум най-малко 100 пъти? И има ли ария от него, която да не е евентуален хит-сингъл? Трудно ми е да пиша за явни неща и в случай че можем да приказваме за обективност, сигурна съм, че тук всички сме на едно мнение – Depeche Mode  и Delta Мachine несъмнено би трябвало да са на върха на всяка музикална ранглиста за 2013.

Hurts и техния “Exile ”

Редом до имената, които изброихме дотук, Hurts са просто едни младоци, само че “Exile ” добър. Това е вторият албум на британския дует и с изключение на синглите „ Miracle “, “Blind ” и “Somebody To Die For ”, които имат и страхотни видеоклипове, извънредно доста харесваме  „ Sadman “, „ Mercy “ и „ Guilt “.

Dido и “Girl Who Got Away ”

Великолепна изпълнителка - глас, визия, психика. Албумът е приказка до безкрайност за женското пътешестване към себе си и даже да съдържаше само песента „ No Freedom “,  „ Girl Who Got Away “отново би участвал в нашата селекция.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР