Да намери подходящия (не)професионален актьор за ролята на Христо Ботев.

...
Да намери подходящия (не)професионален актьор за ролята на Христо Ботев.
Коментари Харесай

Максим Генчев прави всенароден кастинг за ролята на Ботев

Да откри подобаващия (не)професионален артист за ролята на Христо Ботев.

С тази тежка задача се е заел българският режисьор Максим Генчев.

Авторът на „ Дякона Левски “ разгласи, че прави „ всеобщ “ кастинг за облика на революционера, като условията му са пред камера да застане същински патриот, до 30-годишна възраст.

Той прецизира, че специалността на претендента не е от голяма важност. Иначе казано – на кораба „ Радецки “ във кино лентата му може да се качи и човек, който до момента не се е подвизавал като артист.

В България няма академия по киноактьорско майсторство. Във филми се употребяват театрални артисти, които не са готови за кино. Често пъти те рецитират репликите, а при забележка да приказват естествено стартират да мрънкат неясно.

Опитът ме научи да ангажирам точните хора за кино функции и до момента нямам неуспех с тях: Горан Гънчев - Димитър Общи, Иван Нешев - Петко в Дякон Левски и десетки други!

За ролята на БОТЕВ ще наема персона, съчетаваща страстта на огнения Ботев дух и студената му интелектуалност “, безапелационен е Генчев. Той приканва всеки да научи оповестен на Facebook страницата му разговор и да изпрати свое видео с пресъздаването му.

Междувременно за снимането на „ Ботев “ той събира дарения от български и задгранични фенове на седмото изкуство посредством платформата на PayPal.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР