Да живееш с 14 стотинки на ден. Да се срамуваш,

...
Да живееш с 14 стотинки на ден. Да се срамуваш,
Коментари Харесай

Очайваща мизерия: Работници от Мездра живеят с 14 стотинки на ден

Да живееш с 14 стотинки дневно. Да се срамуваш, че си изпросил 1 лева за рейса, с цел да отидеш на работа и да не знаеш с какви пари ще се върнеш вкъщи. Звучи като фиктивен сюжет на филм, само че за жалост е действителност. Така живеят хора от Северозападна България към този момент месеци наред. И даже не знаят кое е по-лошото - да работиш без пари или компанията да банкрутира, предава Нова тв, представена от Блиц.  

``
реклама

Пореден месец в ръцете на тези хора са единствено фишовете им за заплати, а парите ги няма.

„ Оказа се, че работа има единствено за ден-два. Няма поръчки и пазари, само че най-зле са хората. Токът не мога да си платя. Имам 40 години трудов стаж. Не мога да пребивавам без ток, тъй като имам внуче на 2 месеца ”, заяви служащият Тодор Динов.

На част от служащите им се постанова да взимат  пари назаем, с цел да стигнат до работното си място.

„ Много пъти съм се молил за един лев, с цел да дойда на работа. И  от сътрудниците съм взимал, с цел да се прибера ”, сподели служащият Цветко Чолаков.

Най-големият боязън на хората обаче е това, че предприятието ще спре да работи. От управлението твърдят, че хората няма да останат без заработеното. Нови проекти и бъдещи поръчки пък ще избавят компанията.

„ Това са следващите измами. Отгоре споделят, че отпускат пари, от тук споделят, че не ги получават ", каза още служащият Николай Георгиев.

Така и през днешния ден тези хора остават с 14 стотинки в ръката или 1 лева назаем. В праха и мизерията, без пари, ток и храна. И в очакване дори, без да знаят положително ли иде, или зло.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР