Да имате котка за домашен любимец носи невероятни ползи. Освен

...
Да имате котка за домашен любимец носи невероятни ползи. Освен
Коментари Харесай

Предимствата да имате котка вкъщи

Да имате котка за домакински любим носи невероятни изгоди. Освен че тези пухкави животинчета ви дават доста приятни страсти и развлечение, е потвърдено, че те работят успокояващо на нервната система и оказват помощ за справяне със напрежението. Макар и някои от тях да не го демонстрират, котките също се привързват доста към хората, на които имат доверие. Те постоянно се свиват в скута на своите стопани в края на дългия ден, което автоматизирано носи утешение и позитивни страсти. Ако към момента се колебаете, ето някои изгоди в това да имате котка у дома:

Нуждаят се от по-малко грижи

Ако желаете да имате домакински любим, само че нямате прекалено много време, котките са идеални за вас. Те не се нуждаят от чести разходки, подкастряне или образование. Докато на кучетата нормално им би трябвало повече пространство, котките без проблеми могат да бъдат отглеждани в жилища и градска среда. Те са любопитни по природа и ще изследват в детайли всяко кътче на вашето жилище, което ще държи вниманието им ангажирано. Разбира се, това не значи да оставите напълно без контрол мъркащите създания, тъй като те също имат своите потребности.

Тихи са

Котките са склонни да мяукат, когато са гладни или желаят нещо, само че вероятността да бъдете събудени или разсеяни от котка, молеща за внимание, е дребна. Това ги прави идеални домашни любимци, в случай че да вземем за пример работите от у дома или се притеснявате да не безпокоите съседите си.

Котките са самостоятелни

Котка ще бъде до вас, когато имате потребност от нея, само че тя също по този начин ловко може да се забавлява и сама. Повечето от тях не се нуждаят от непрекъснато внимание, даже от време на време избират да се излегнат на мира, без да бъдат притеснявани.

Пазят дома от вредители

Вече знаете, че котките са хищници и в природата им е да ловуват гризачи. Много от тях обаче обичат също да унищожават домашни мухи, молци, паяци и всевъзможни други инсекти към тях.

Имат дълъг живот

Най-трудният миг при притежаването на домакински любим е раздялата с него. Котките обаче имат по-дълъг живот, като постоянно той стига 20 години.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР