Да имаме 24 часа тишина по газовата тема.“ За това

...
Да имаме 24 часа тишина по газовата тема.“ За това
Коментари Харесай

Мирослав Севлиевски: Газпром не е единственото спасение

„ Да имаме 24 часа тишина по газовата тематика. “ За това прикани някогашният енергиен министър Мирослав Севлиевски в изявление за БНР. Според него би трябвало да се смъкват „ шумотевицата и парата “ по тематиката.

„ Тишина би трябвало. Трябва 24 часа работа без политическо кудкудякане по тематиката “, сподели Севлиевски.

Според него е основана дисхармония по тази тематика и хората, в това число специалистите, се объркват кое е истина и кое – не, по тази причина тези, които схващат, следва да излязат малко от медиите и да приказват между тях.

Има известна политическа дисхармония, която се подхранва от нервността на тези, които желаят на живот и гибел „ Газпром “ да ни доставя газ, „ дори не се интересуват дали розова вода ще ни продава или газ, единствено и единствено да има контракт с „ Газпром “, означи някогашният министър на енергетиката.

„ Да считаме, че „ Газпром “ е единственото ни избавление, е смешно, неуместно и истерично. Спасение идва отвред ", сподели някогашният министър.

Кабинетът „ Петков “ е съдействал „ много за какофонията в бранш енергетика с това разнопосочно говорене и с тези опити за увъртане и за проявление какъв брой те са най-умните, а пък всички останали са глупави “, уточни Мирослав Севлиевски и изясни - Газ за топлофикациите има, няма за промишлеността.

„ Не са дребни деца. Индустрията е привикнала в остарелия свят. Старият свят свърши. Има война, тази война счупи прозореца, счупи витрината на оня свят, който градихме 70 години. Очевидно ще има ограничения. Очевидно цените на енергоносителите ще бъдат високи, до момента в който съветските войски са на територията на Украйна. Това е ясно като бял фасул. Очевидно ще би трябвало да променяме източниците си, с които вършим топло и ярко и би трябвало да помислим по какъв начин подсигуряваме нашата сигурност “, разяснява Севлиевски.

Важно е по какъв начин българската промишленост ще се реорганизира да си откри газ и дали има други възможности, посочи той.

Основният въпрос за отоплението в България касае дървата за огрев, счита Севлиевски. По думите му, „ в случай че си приказваме за цената на дървата, ще бъдем по-полезни “.

„ Не бива да има никаква нервност, не е краят на света. България се отоплява на дърва, а София - на парно. Газ за парното в София има, а бизнесът в България е към този момент доста умел и дружно с българското държавно управление, без значение кое е то, би трябвало да откри решение. Спокойно! “, заключи Мирослав Севлиевски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР