Да харесваш В. В. Путин и да одобряваш политическата му

...
Да харесваш В. В. Путин и да одобряваш политическата му
Коментари Харесай

Цели 62% от българите мислят така. Отчайващо

Да харесваш В. В. Путин и да одобряваш политическата му активност – това значи, че или си политически необразован, или просто не ти пука за такива детайлности като демокрацията, законността, международния мир, човешките права, честността, морала в политиката…
Българите са международни първенци по харесване на господин Путин, откри реномираният институт „ Пю “ в своето последно допитване. 62% от интервюираните в България имат доверие в съветския президент, а цели 73% са с позитивно мнение за Русия – също най-висока стойност измежду всички страни, където е била извършена анкетата.
Путин не е Русия, и противоположното  
Спестявам дългото пояснение, че Русия на Путин е друга от Русия въобще. И че в действителност Русия и Путин са две разнообразни неща. Спестявам и всички причини в интерес на Русия, съветската просвета, съветския език, съветската мисъл, съветската просвета и съветските хора – всичките МНОГО причини, които и персонално споделям.
Но...
С тази спогодба публичното мнение в България по адрес на днешна Русия и нейния водач, записано от „ Пю “, шокира съвсем до обезсърчение. Защото зад упоменатите цифри очевидно се крият необятно публикувани убеждения:
Че водачът би трябвало най-много да има здрава ръка, а не толкоз здрав морал. Че безцеремонното потъпкване на демокрацията и законността е изцяло в реда на нещата, стига страната да е постоянна и да плаши целия свят. Че бруталното двуличие във вътрешната и във външната политика в действителност си е напълно ОК, тъй като иначе не може. Че репресиите против политически съперници и безскрупулното заличаване на врагове в страната и в чужбина е най-нормалното нещо на света. Че прегръдките с всевъзможни диктатори са нещо неизбежно. И че в действителност: какво ѝ е на диктатурата? Не неприятна форма на ръководство май…
Ето такива неща мислят 62% от българите.
Отчайващо.
 
Автор: Александър Андреев, Дойче веле
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР