Да го кажа още в началото: Обещаните помощи за 2

...
Да го кажа още в началото: Обещаните помощи за 2
Коментари Харесай

Сънувате: 2 млрд идват при вас, а Борисов отговаря за записа, дето го провериха в САЩ

Да го кажа още първоначално: Обещаните помощи за 2 млрд лв. не са помощи, а несвършени неща към този момент 11 години. През това време доста милиарди изтекоха към кръгове в и към ръководството. Нарича се корупция. Става и кражба. Уплашиха се от митингите и извадиха чувала с обещанията. Този път министър председателят ги размахваше в Министерски съвет, а не от джипката.
От двете му страни тежко дишаха пажовете-патриоти. Всички те добре нахранени и наострени да не пускат кокала.

Нямало кой да ръководи през идващите месеци, които ще бъдат доста тежки, в случай че държавното управление подаде оставка. Дежурният рефрен на премиера Бойко Борисов, изречен за 100-милионен път след съдружния съвет. Дори в лъжите би трябвало да има многообразие. Премиерът явно е от школата, която счита, че повтарянето на една и съща неистина я прави по-убедителна.

Ето какво сподели: „ Разбирам някой да има по-ясен проект и да предлага. Все още не теглим заем. Опитваме се да запазим бъдещето на идващите генерации. Ми това, което строим сега е за идващите генерации - за бъдещето. Огромни планове. Предстоят извънредно тежки месеци. Не му изпитвам завист на този, който си мисли, че това е лесна работа. Само нашата отговорност ни задържа. Само след три месеца никой няма да желае да сяда и да изяснява. Ще свършат парите, браншовете няма да се подобрят, а в противен случай - няма да ги има секторите, които ги има през лятото. Те по тази причина нищо не споделят на митингите, а приказват в имагинерни величини. Искаме това, това и това, само че най-после всичко опира до сметката, парите и къде какъв брой ще отиде. По тези тематики никой не говори”.

Дори Борисов не си има вяра. Знае, че щом той може да е министър председател, а някакви „ калинки “ министри и висши служители, значи всеки може. Това са съвсем 8 млн души в България и отвън нея, които могат да поемат всички функционалности в ръководството. Голяма част от тях ще се оправят неведнъж по-добре от сегашните ръководещи по явни аргументи.

Истината е, че в случай че държавното управление подаде оставка ще се случат много положителни неща.

1. Корупцията ще спадне внезапно, тъй като никой не е подобен експерт в нея, както сегашните ръководещи.

2. Ще намалеят фрапантно и кражбите, защото най-големите крадци ще си търсят юристи или ще си събират багажа за чужбина.

3. Обществените поръчки или по-голямата част от тях ще се печелят транспарантно, което значи стотици неоткраднати милиони.

4. Ако с Борисов си замине и Гешев, ще си върнем върховенството на закона. Без политически и мафиотски напън, без прокурорски репресии за броени месеци правосъдната система ще влезе в ритъма на другите европейски страни, а цивилизационните полезности, ще почнат да се почитат и тук.

5. Свободното слово и медии няма да са фиктивен израз на ръководещите и държавното обвиняване, а честен медиатор сред ръководството и жителите.

6. Магистрали, пътища, мостове и булеварди няма да се ремонтират на другия ден след рязането на лентата на подготвена права, нито ще се наводняват при всеки дъжд. Нови спестени милиони.

7. Доходите на популацията ще се вдигнат сензитивно, опазването на здравето ще стане същинско, хората ще живеят по-качествено и по-дълго.

8. Може би най-важното: гражданските права ще се зачитат.

Много положителни неща ще се случат.

Разтреперани от боязън да не изгубят властта, ръководещите заобещаваха реки от мед и масло. Борисов споделя, че двата милиарда ще дойдат от " мазнинката " в запаса. Там обаче няма такива пари. Затова обещанията се простират в идващите месеци и години. Тайната мисъл е: Оставете ни на власт и ние ще мислим за вашето бъдеще. Толкова е ценично, че мъчно може да се разяснява. повече от 10 години се краде като за международно, корупцията души цялата страна,българите не престават да се изнасят в чужбина, само че те се сетили в този момент да дадат трохи за лечебни заведения, асистенти на хора с увреждания, пенсионери и прочие Три месеца по 50 лв. на възрастните хора е извънредно унизително в случай че с банкноти от 100 и 500 евро фхора от властта и техни другари си палят пурите...

Вървете си, бе, хора! Махнете се! Стига сте повтаряли, че сте незаменими и определени законно, тъй като това не важи, когато ръководството ви е корумпирано, деморализиращо, непрозрачно и държи от години страната на дъното на Европа.

Някои медии обаче са по-жалки и от ръководещите. Вече няколко дни нито една мисирка не се престраши да попита премиера за тестваните и оповестени за достоверни записи, в които назовава Караянчева едикакваси, заплашва да изгори съперници и се подиграва на европейски водачи. Знаем какъв ще е отговорът на премиера, само че най-малко да бъде запитан.

Такава е сегашната независимост на словото, такава е разлагащата се власт.

Оставка и се махайте!

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР