“Да, България” ще проведе предварителни избори за подредбата на кандидатите

...
“Да, България” ще проведе предварителни избори за подредбата на кандидатите
Коментари Харесай

Вътрешни избори определят кандидатите на “Да, България” за евроизборите


“Да, България” ще организира предварителни избори за подредбата на претендентите за изборите за Европейски парламент на 9 юни. След процедурата по номинации бяха утвърдени 9 претенденти, които ще се борят за доверието на партийните членове да бъдат излъчени като претенденти в окончателните листи за изборите, оповестиха от пресцентъра на партията.

Процедурата планува серия от диспути по настоящи тематики за Европейския съюз в интервала сред 12 и 15 април пред членовете на партията в София, огромните регионални градове и локалните организации в чужбина.

В рамките на три дни сред 16 и 18 април членовете на “Да, България” ще могат да гласоподават за желаните претенденти, като те ще бъдат подредени по низходящ ред. Крайното класиране на претендентите ще бъде определящо за подредбата на имената в листите. Гласуването ще се реализира по електронен път и по пощата.

Кандидатите на “Да, България”, излъчени след номинации от локалните организации, са националният представител Елисавета Белобрадова, дипломатът Стефан Тафров, Алина Добрева (експерт в Изследователския център на Европейския парламент), Богомил Георгиев (създател на читалище „ Мечталище “), Дилиян Манолов (доктор по психология), Димитър Димитров (експерт по интернационалните отношения), Живко Димов (експерт по енергийни пазари и услуги), Мирослав Дачев (бизнес съветник и преподавател) и Силвия Атипова (писател).

По сходен метод бяха определени претендентите за евродепутати преди 5 години за общото яваване на „ Да, България “ с ДСБ и „ Зелено придвижване “ в границите на обединението „ Демократична България “, оповестяват още от пресцентъра.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР