Да бъдеш успешен предприемач не е даденост и не се

...
Да бъдеш успешен предприемач не е даденост и не се
Коментари Харесай

Бизнес урока от успешни предприемачи

Да бъдеш сполучлив бизнесмен не е даденост и не се случва от самосебе си. Блестящите хрумвания са в основата на всичко, само че научаването по какъв начин да управлявате проспериращ бизнес лишава доста време. Успешните предприемачи знаят по какъв начин да се възползват оптимално от неприятната обстановка и да се учат от грешките си. Те не са придобили това умеене посредством обучение, а по-скоро посредством опит. 

За да ви помогнем да избегнете редица трудности и неуспехи, ето най-важните, които можете да научите от сполучливите бизнесмени:

1. Не губете време да се занимавате с концепциите си

Бил Гейтс става сполучлив посредством дребна неистина. Той споделя на компютърната компания Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), че е създал BASIC тълковник за техния микрокомпютър, Altair 8800. Оказва се, че съумява да си обезпечи поле за изява, само че в действителност не е създал никакъв програмен продукт! В рамките на къс интервал от време Гейтс трябвало да сътвори проява на софтуера, който в последна сметка дава подтик на кариерата му.

Както Рой Аш, съосновател на Litton Industries, споделя: " Предприемачът е податлив да отхапе малко повече, в сравнение с може да дъвче, надявайки се, че бързо ще се научи по какъв начин да дъвче. "

2. Не всичко опира до парите

Очевидно печеленето на пари е съществена част от триумфа на бизнеса, само че това, което е още по-важно, е визията и пристрастеността, които имате към вашата компания. Вземете магната на обществените медии и мултимилиардер Марк Зукърбърг, да вземем за пример, който съвсем банкрутира през първата година от основаването на бизнеса си. Той също по този начин отхвърля оферта за милиарди долари от изпълнителния шеф на Yahoo! Тери Семел за продажбата на Фейсбук. Отдадеността и желанието на Марк да дава всичко от себе си всяка минута от деня, е това, което направи неговата обществена мрежа преобладаваща в промишлеността.

3. Създайте нещо скъпо и мечтайте самоуверено

Ако създадете еднакъв бизнес проект като този на сполучлив съперник, вие безусловно се подготвяте за неуспех. Това, което би трябвало да извършите, е да създадете нещо, което ще бъде скъпо за вашите консуматори. Вземете Ричард Брансън, който споделя, че стартира бизнес единствено в случай че това ще усъвършенства живота на хората. Идеята му за Virgin Atlantic идва, откакто той непрекъснато е неудовлетворен от обслужването на British Airways. Днес компанията му е най-голямата самолетна компания, водеща в туристическата промишленост, тъй като е основани със пристрастеност и предпочитание.

4. Учете се от грешките си

Много звезди и бизнесмени са живото доказателство, че неуспехът не е безусловно нещо неприятно – стига да се учите от грешките си. Илън Мъск, основен изпълнителен шеф на SpaceX, има 10-годишна история на взривяване на една ракета след друга. И въпреки всичко той не разреши този неуспех да го откаже и сполучливо приземи още един ускорител от първа степен на Falcon 9, откакто изстреля галактически аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати от Кейп Канаверал. SpaceX също изпрати астронавти до Международната галактическа станция през 2020 година Той непрекъснато търси способи да прави нещата по-добре и да прекрачва границите.

5. Вярвайте в себе си

Знаете ли за бизнесмен, който не има вяра в себе си? Вероятно не, тъй като всички проспериращи бизнес магнати са вярвали в своя артикул или услуга през цялото време. Съмнението може да ви попречи да поемете риск, който другояче би се отплатил. Както Шейн Баркър от Inc красноречиво споделя: " Ако Лари Пейдж беше слушал скептиците, през днешния ден евентуално нямаше да имаме Гугъл. "

6. Клиентът е този, който в действителност има значение

Джеф Безос от Amazon мощно има вяра в това, че клиентът постоянно е прав и се стреми да поддържа клиентите си удовлетворени. Той предлага 24-часово обслужване при положение, че възникне проблем с някои услуга. Баркър споделя: " Като задоволявате потребностите на клиентите си, можете да спечелите тяхната преданост и в последна сметка да се утвърдите като сполучлив бизнесмен, побеждавайки съперниците си. "

7. Налагайте свои лични трендове

В предприемачеството е значимо да задавате свои лични трендове, вместо да следвате към този момент наложени такива. Искате хората да следват вашата визия и да се въодушевяват да бъдат като вас. Модният дизайнер Вивиан Уестууд е отличен образец за установяване на личните си тенденции; тя не се преценява с обществото, а е един от водещите дизайнери в промишлеността. Тя също не има вяра в обществените медии; в действителност даже не има телефон и затова е в положение да сътвори това, което съгласно нея е съвременно и комфортно за носене, без да следва стилните трендове. Ако вярвате в нещо, ще вдъхновите и другите по пътя си.

8. Забравете злобарите

Независимо дали сте звезда, актьор, риалити звезда, модел, социална фигура или бизнесмен, постоянно ще получавате някаква противоположна реакция. Винаги ще има злобари, които ще се пробват да ви смъкват и да ви изхвърлят от играта. Успешният бизнесмен и медийна икона Ариана Хъфингтън знае това доста добре: когато за първи път започва Huffington Post през 2005 година, тя получава съществени рецензии, като онлайн обявата беше разказана като " неоцелял неуспех ". Поуката тук е, че би трябвало да имате дебела кожа в бизнеса и да се опитате да игнорирате скептиците. 

9. Постоянно подобрявайте и преоткривайте

Ако желаете да напредвате в бизнеса, би трябвало да мислите напред; не е добре просто да създадете знамение с един шлагер и да се отпуснете. Трябва да помислите за идващия си ход и какво можете да извършите, с цел да подобрите и надминете това, което сте постигнали. Това е жизненоважен бизнес урок, който научихме от Уолт Дисни. Той сътвори първите анимационни филми, които всички познаваме и обичаме. Но не спря дотук: той продължи да проектира артикули и даже построи увеселителен парк.

10. Ценете екипа си

Много мениджъри считат, че те ръководят целия транспортен съд, кукловодът държи конците, само че в действителност техният екип поставя цялата работа, с цел да се реализиран мечтаните резултати. Дани Морел, създател на The Resilience Roadmap и създател на M.PIRE University споделя: " Всички хора, които работят за вас, са равни. Не разрешавам на никого да ме назовава " шефе ". Без значение какъв брой сполучлив стане човек, не трябва да не помни, че е нищо без своя екип. " С други думи, жизненоважно е да показвате благодарност и да цените членовете на екипа си, тъй като без тях в действителност ще бъдете потъващ транспортен съд.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР