Да бъдеш майка е огромно щастие. Но заедно с това

...
Да бъдеш майка е огромно щастие. Но заедно с това
Коментари Харесай

21 неща, които трябва да кажеш на дъщеря си

 майка-и-дъщеря

Да бъдеш майка е голямо благополучие. Но дружно с това и тежък труд. Важното е да обясниш на детето си с подобаващи думи, че светът не е толкоз елементарен и прелестен като в приказките.

Ние сме привикнали да възпитаваме дъщерите си като принцеси и това е вярно. Но би трябвало и да им описваме за това, че на житейски път може да има компликации и те би трябвало да ги преодоляват с високо вдигната глава. Съветваме ви да разкажете на щерка си тези 21 истини преди тя да влезе в света на възрастните.

Любовта не всеки път значи благополучие. От несполучливите връзки може да се научи урок и да се осъзнаят грешките. Но никога не трябва да губиш религия в любовта.

Да бъдеш щастлива е житейски избор. Щастието не е единствено в парите, кариерата и материалните богатства.

Трябва да бъдеш деликатна с мъжете. Важно е да помниш, че зад красивите думи и действия може да се крие единствено персонален краткотраен интерес.

Най-важното е да уважаваш и обичаш себе си. Нито един мъж няма право да те бие, наскърбява и унижава. Трябва да имаш храброст да се избавиш от неприятните връзки.

Трябва да се научиш да слушаш интуицията си и да не разрешаваш да те измами първия срещнат. Не всички хора заслужават доверие.

Няма доста другари. Може да допускаш покрай себе си единствено тези, които ще са с теб в наслада и неволя.

Не е нужно да сдържаш сълзите си. Плачат и мощните дами, и слабите. На страстта би трябвало да се дава воля! В последна сметка здравите дами директно зависят от психоемоционалното положение.

Външността е значима за дамата, само че не е основна. Вътрешната хубост подарява с искра, който краси всяка жена, даже когато младостта си отиде.

Преди да направиш нещо би трябвало да помислиш за следствията, с които ще се наложи след това да живееш. Не би трябвало да вървиш след тълпата, би трябвало постоянно да имаш свое мнение.

Трябва да уважаваш другите хора и да им желаеш положително. Но това може да стане единствено като приемеш и обичаш себе си.

Научи се да възприемаш рецензия, само че не би трябвало да приемаш прекомерно персонално мнението на другите. Те може просто да завиждат или да имат ниско самочувствие. Увереността в своите сили е залог за триумфа.

Хората не всеки път са откровени и постоянно лъжат. Трябва да се научиш да отделяш истината от лъжата.

Не би трябвало да посвещаваш другите във всички сфери на своя персонален живот. Особено не трябва да разказваш за споровете и компликациите в своето семейство. Не е нужно единствено да предизвикваш злоба и завист.

Трябва да се радваш на това, което имаш. Но да не спираш да действаш, с цел да стане още по-добре.

Необходимо е да имаш цел в живота. Да умееш да планираш нещата си и да си поставяш цели. Само по себе си нищо няма да се случи.

Животът на човек е единствено в неговите ръце. Дори да имаш мощно рамо, би трябвало да бъдеш самостоятелна. Не позволявай на никого да диктува и изцяло да управлява живота ти.

Доброто би трябвало да се прави безшумно. Не се хвали.

Трябва да умееш да прощаваш. За своето персонално богатство не би трябвало да таиш в себе си яд и засегнатост.

В връзките постоянно има компликации. Ако виждаш връзки без проблеми, значи те от дълго време са завършили. Важното е да ги преодолявате дружно, да говорите за всяка конфликтна обстановка и да умете да вършиме взаимни отстъпки.

Не бива да се ровиш в предишното. То просто би трябвало да стане история. Важното е да живееш тук и в този момент и да мислиш за бъдещето.

Животът е прелестен! Има компликации, само че след тях постоянно има ярък лъч.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР