Да бъдем солидарни – това е, което трябва да направим,

...
Да бъдем солидарни – това е, което трябва да направим,
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Да бъдем солидарни – това е, което трябва да направим, за да се реализира ПИРО на Община Пловдив

Да бъдем солидарни – това е, което би трябвало да създадем, с цел да се осъществя Планът за интегрирано развиване на Община Пловдив (ПИРО), сподели кметът Здравко Димитров при разкриване на публичното разискване, което се организира на 30 март 2022 година в залата на Общински съвет – Пловдив.

Той акцентира, че предпочитаните планове за развиване на града са – водоснабдяване от каскада „ Въча “, създаване на жп линията до летище Пловдив и градска железница, разширение и довеждане докрай на околовръстното шосе – значимо както за града, по този начин и за прилежащите общини. Важен приоритет е развиване на зелената система, включително предприемане на фрапантни ограничения за възстановяване качеството на въздуха.

Проектът на ПИРО бе показан от специалисти на „ БИМ Консултинг “ ООД, които създават средносрочния стратегически документ, в който са избрани настоящите проблеми, потребностите и опциите за развиване на град Пловдив. В процеса на създаване на ПИРО са се присъединили над 1200 жители, над 100 организации, получени са над 400 оферти за планове, които са намерили място в документа.

По време на разискването от страна на присъстващи жители в залата постъпиха съответни оферти и въпроси, на които отговаряха Ангелина Топчиева, секретар на Община Пловдив, Стефан Стоянов – зам.-кмет по „ Образование и бизнес развиване “ и арх. Димитър Ахрянов – основен проектант.

Всички документи, свързани с създаването на ПИРО Пловдив 2021-2027 година, са оповестени на уеб страницата на Община Пловдив в секция „ План за интегрирано развиване на Община Пловдив (ПИРО-Пловдив) “ ().

Документът е отворен и в него има опция да бъдат допълнени оферти и начинания от заинтригуваните страни. От общинската администрация оповестиха, че оферти се одобряват от 19 април 2022 година на следния имейл: [email protected]
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР