Да бъде сключен договор с Русенския университет Ангел Кънчев“ за

...
Да бъде сключен договор с Русенския университет Ангел Кънчев“ за
Коментари Харесай

Русенският университет ще подготвя медицински сестри за болницата в Разград

Да бъде подписан контракт с Русенския университет „ Ангел Кънчев “ за образование на медицински сестри, които да работят в разградската болница „ Свети Иван Рилски “, ще е един от целите в активността на новия изпълнителен шеф доктор Станимир Георгиев.

Той е уверен, че това е методът да бъде преодолян дефицитът на такива фрагменти в лечебното заведение. Това стана ясно на поредност от работни срещи, проведени от регионалния шеф Драгомир Златев.  В срещите, с изключение на доктор Георгиев и регионалният шеф, участваха още кметът на община Разград Денчо Бояджиев, заместниците му Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, ръководителят на Общинския съвет Стоян Ненчев, представителят на локалната власт в ръководството на болничното заведение Иво Димитров и краткотрайно изпълняващият длъжността неин изпълнителен шеф Теодор Гавралов.

  Д-р Георгиев ще работи още за оборудването на „ Свети Иван Рилски “ със модерна здравна инсталация и за попълване на екипа с лекари, където това е належащо. На срещите бе конкретизирано, че следва обединение на три отделения / “Вътрешно “, „ Кардиология “ и „ Гастроентерология “/ в едно. Реформата няма да докара до редуциране на личния състав. Целта на провеждането й е да бъдат усъвършенствани разноските.

  При диалозите от Община Разград бе декларирана подготвеност за обезпечаване на средства за нова здравна инсталация, само че при изискване, че се стигне да съответното увеличение на дяловото присъединяване в акционерното сдружение. Местната власт е склонна да търси и разновидности за обезпечаване на общински жилища за млади медицински експерти, които проявят подготвеност да работят в Разград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР