Да бъде създаден Диагностично-консултативен център (ДКЦ) в МБАЛ-Асеновград настоява ръководството

...
Да бъде създаден Диагностично-консултативен център (ДКЦ) в МБАЛ-Асеновград настоява ръководството
Коментари Харесай

Шуманов: Създаването на ДКЦ в МБАЛ-Асеновград ще фалира Медицински център I

Да бъде основан Диагностично-консултативен център (ДКЦ) в МБАЛ-Асеновград упорства управлението на здравното заведение. Искането бе подадено публично пред локалния парламент в града и бе подкрепено с 30 гласа " За " и 3 " Въздържал се " по време на априлското постоянно съвещание на старейшините. Целта на основаването на сходно звено е възстановяване работата и развиването на болничното заведение в Асеновград, като се обмисля " Медицински център I " да се слее с новата конструкция. Идеята е по този метод да се усилят приходите на лечебното заведение и по този метод последователно да се усъвършенства положението му.
Според шефа на МБАЛ-Асеновград, по този начин ще бъде скъсен пътят за достъп на пациентите до експертите в сдружението. Според общинският консултант Божидар Малинов, основаването на ДКЦ изисква голям брой процедури, които биха могли да доведат до още по-усложнена конюнктура в болничното заведение. Не е редно в една постройка да действат три здравни структури, които ще употребяват един и същи личен състав и инсталация, счита различен от старейшините - лекар Светозар Шуманов. Той е безапелационен, че до три месеца, след пускане активността на ДКЦ, " Медицински център I " ще банкрутира. Според Шуманов, ще бъде по-добре двете звена да се слеят в една конструкция.
А болничното управление счита, че посредством основаването на подобен тип център лекарите ще получат опцията за по-добро заплащане. „ Идеята е да не се постанова болните да търсят експерти в други лечебни заведения из града или даже да пътуват до Пловдив “, изяснява шефът на МБАЛ-Асеновград - лекар Иван Червенков. Обмисля се новата доболнична конструкция да разполага с 10 профилирани кабинета. Планира се да бъдат обособени също манипулационна и клинична лаборатория, както и да се обезпечи опция за рентгенови проучвания.
По думите на Червенков болничната лаборатория сега разполага с съвременна инсталация, само че потенциалът й не може да се употребява пълноценно и рационално, защото обслужва най-вече приети в болница пациенти. Ако бъде основан Диагностично-консултативен център от услугите му ще могат да се възползват всички здравноосигурени лица. Предложението е звеното да бъде построено на втория етаж в новото крило на болничното заведение, като упованията са то да стартира да действа най-рано при започване на 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР