Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на

...
Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на
Коментари Харесай

Борисов разпореди на министрите си гъвкав подход в пандемията, за да получи всеки обгрижване

Да бъде прибавен по-гъвкав метод във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас, тъй че тя да може да действа оптимално пълноценно в изискванията на пандемия разпореди министър председателят Бойко Борисов по време на работно видеоконферентно заседание с членовете на Министерския съвет.

„ Искам да не залитате в най-лесното - заповеди за забрани. Искам тъкмо противоположното - всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес , по тази причина от вас изисквам тази еластичност! “, безапелационен беше Борисов. Той подреди всеки от министри те, без значение за коя сфера дава отговор – обучение, спорт или просвета, да е в непрестанен контакт с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, с цел да може да се подхващат нужните ограничения за безвредно осъществяване на действия в подтекста на условията за ограничение на разпространяването на COVID-19.

В рамките на онлайн съвещанието министър-председателят Борисов сложи специфичен акцент върху просветителната система. Той изиска здравният и просветителният министри да предложат решение за продължаването на осъществяването на просветителния развой в изискванията на рецесията от ковид.

Целта е след приключване на двуседмичния период в в този момент настоящата заповед на министъра на опазването на здравето във връзка с учебните заведения, да бъде прилаган местен метод според от решенията на регионалните щабове, епидемиологичната обстановка (достигнатите прагове) и предложенията на учебните заведения. При университетите решенията ще бъдат взимани от университетските управления.

Премиерът разпореди също Министерството на здравеопазването и Регионалните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните. „ Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се стопира. И когато контролът за съблюдаване на карантината се следи от способените органи, ограниченията дават резултат, овладява се заразяването “, означи министър-председателят.

По време на онлайн съвещанието министър председателят Борисов срещна членовете на кабинета с полемиката, която е водил с държавните и държавни ръководители на страните членки на Европейски Съюз по време на неофициалното видеоконферентно съвещание Европейския съвет по въпросите на COVID-19 през вчерашния ден. Министър-председателят сложи акцент върху дискутираната теза за пазаруването на ваксини, които ще бъдат пуснати на пазара на Европейски Съюз.

Според премиера въпросът е от голямо публично значение и се отнася до запазване на здравето и живота на всеки жител. Министър-председателят акцентира, че тематиката изисква оптималната осведоменост на популацията и необятен консенсус по тази причина решението за имунизациите може да бъде взето единствено от Народното събрание, където да се произнесат народните представители. „ Ако ни поддържат, тогава купуваме и действаме в изискванията на пандемия. Ако не ни поддържат, няма да купуваме “, акцентира министър председателят.

„ Много бързо хора та не помнят рецесията - те не помниха свинския грип, птичия грип, африканската чума, а след тях остават единствено сметки. А този път сметката ще бъде доста дебела. Затова - чакаме решението на Народното събрание “, акцентира още Борисов.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР