Да бъде отменен текстът на Наредбата за определянето и администрирането

...
Да бъде отменен текстът на Наредбата за определянето и администрирането
Коментари Харесай

Кметът на Хасково предлага учениците да бъдат освободени от такса за общежитията

Да бъде анулиран текстът на Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Хасково, с който се регламентир а месечна такса от 25 лв. за настаняване в ученическо общежитие.

Това предлага в своя докладна за идната сесия на Общинския съвет кметът Станислав Дечев. Документът с плана е оповестен на уеб страницата на Общинския съвет.

Според изложените претекстове, през последните години е трайна наклонността за понижаване броя на учениците в Хасково и надлежно на тези от други обитаеми места, които употребяват общежитие. Така да вземем за пример през 2019 година общият им брой е бил 567, през 2020 година - 542, а през 2021 година - 486. Тези процеси водят до неподходящи последствия, както за просветителната система в Хасково, по този начин и за локалната стопанска система, се отбелязва в документа.

До края на месец ноември 2021 година от тази такса са били събрани 33 223 лева, а за цялата година прогнозните приходи са към 36 243 лева Липсата на тези доходи от даване на услугата ще бъде поета от други общински доходи. Такива биха могли да бъдат увеличените доходи от продажба и отдаване чартърен на общински парцели, написа още в докладната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР