Да бъде обявена още една дата за предварителен изпит по

...
Да бъде обявена още една дата за предварителен изпит по
Коментари Харесай

Искат втора дата за изпит по български в ПУ

Да бъде оповестена още една дата за прелиминарен изпит по български език и литература в Пловдивския университет, упорстват кандидат-студенти и туристически компании. Причината е, че доста зрелостници са организирали задгранични пътешествия, откакто минат матурите и абитуриентските балове.

Тази година наложителните зрелостни изпити са на 21 и 23 май, а купоните стартират още в деня на втората матура. Следващите няколко вечери зрелостниците ще се вихрят из заведенията за хранене. През идната седемдневка  пък са възнамерявали пътуванията с класа, а тъкмо тогава - в съботата на 2 юни, е плануван предварителният изпит по български език и литература на Пловдивския университет.

Там към този момент има запитвания от туроператори дали може да се насрочи още една дата. Изпитът, който ревизира езиковата просвета, е най-масовият във висшето учебно заведение и е вход за множеството специалности.

От Пловдивския университет припомниха, че датата е била оповестена още през февруари. Там още няма изрично решение дали 2 юни ще остане единствената опция за авансово полагане на теста по български език и литература. Датата за него от постоянната акция е 1 юли, неделя.

В момента продължава подаването на документи за явяване на предварителните изпити. В осведомителния център и изнесените бюра това ще става до 23 май, а онлайн - до 21 май.

След теста по български език и литература на 2 юни акцията продължава на идващия ден с изпитите по биология, логика на психиката, география, музика, изобразително изкуство. На 4 юни ще бъдат тествани знанията на претендентите по история на България, математика и химия, а на 5 юни - по британски, информатика и физика.

Засега подаването на документи върви с темпото от миналогодишната предварителна акция, споделиха от висшето учебно заведение. Утре следва инструктаж на квесторите, които са ангажирани в провеждането на приемните изпити.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР