Да бъде дадена възможност годишният данък за извършване на таксиметрова

...
Да бъде дадена възможност годишният данък за извършване на таксиметрова
Коментари Харесай

Община Русе предлага облекчение за годишния данък за таксиметровия бранш

Да бъде дадена опция годишният налог за осъществяване на таксиметрова активност на територията на община Русе за 2022 година да бъде в началото заплащан в избрания от Закона за локалните налози и такси (ЗМДТ) най-малко от 300 лева

Такова предложение ще направи общинската администрация на идното съвещание на Общинския съвет, което ще се организира на 24 януари.

Идеята е да бъде подкрепят таксиметровият отрасъл поради компликациите по покриване на разноските по обслужване на таксиметровите коли и заплащането на дължимия към локалния бюджет налог в изискванията на пандемична конюнктура. ЗМДТ разрешава да бъде заплатен минималният размер на т.нар „ различен налог “, като за разликата до гласувания през 2017 година размер от 500 лева Община Русе изготвя стимулирано мнение до министъра на превоза и известията за приемане на отплата от държавния бюджет. Подобна помощ бе отпусната през предходната година на редица общини, като упованията са и през актуалната страната още веднъж да компенсира разликата сред минималния и изискуемия размер на налога посредством целева дотация към бюджета на Община Русе.

Ако общинските съветници гласоподават предлагането и в същото време държавното управление одобри решение за разпределяне на желаните средства, на заплатилите цялостния размер на налога за 2022 година ще бъде възобновена разликата от минималния му размер и импортираната сума след подаване на молба и посочена в нея банкова сметка или прихваната по реда на член 129 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс.

При възможен отвод от страна на страната да приложи мярка за подкрепяне на таксиметровия отрасъл, в 6-месечен период от предявяване на настояването от страна на Община Русе, разликата от 200 лева предстои на възнаграждение от данъчно задължените лица в период до 31.12.2022 година

Административнопроцесуалният кодекс позволява предлагането да бъде гласувано на сесия на Общинския съвет преди решение на държавното управление за разпределяне на средства за отплата. Самото предложение е включено в дневния ред на идното съвещание на Общински съвет и неговото приемане зависи от волята на общинските съветници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР