Да бъдат отпуснати 101 136 лева за покриване на непогасени

...
Да бъдат отпуснати 101 136 лева за покриване на непогасени
Коментари Харесай

Общината дава 100 хил. лв. за непогасени данъци на „Индустриално – технологичен парк“ – Варна

Да бъдат отпуснати 101 136 лв. за покриване на непогасени данъчни отговорности и такси на общинското сдружение „ Индустриално – софтуерен парк “ – Варна за интервала 2018 – 2023 година. Това гласоподава комисията по финанси и бюджет към локалния парламент, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ На това сдружение посредством Общински съвет е била дадена сума пари, която е употребена за заплати на борда. По някакъв доста чудноват метод бордът се е самоотписал в Агенцията по вписванията, откакто парите за заплати са завършили. В това сдружение даже и да има пари няма кадърен орган в него, който да има представителна власт и да вземе някакво решение за заплащане и защо и да е друго. Проблемът не е толкоз финансов, колкото юридически. “, изясни зам. - кметът по финансовите въпроси Христо Рафаилов.
Председателят на комисията Николай Стефанов разяснява, че най – евентуално на последващо съвещание ще се избере нов ръб на сдружението. Той уточни, че поради отминалото посещаване на министъра на стопанската система и вероятностите за индустриална зона не е добре да се минава към ликвидационен развой.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР