Д ве трети от любовните връзки възникват между приятели, сочат

...
Д ве трети от любовните връзки възникват между приятели, сочат
Коментари Харесай

Истината за мита за любовта от пръв поглед

Д ве трети от любовните връзки пораждат сред другари, сочат данните от изследване на канадски учени, представено от изданието "Дейли мейл ".

Изследването развенчава мита за любовта от пръв взор, която е обичан сюжет на голяма част от филмите.

Почти 1900 студенти и възрастни доброволци са взели участие в изследването, извършено от експерти от университета на Виктория, провинция Британска Колумбия, Канада. 68% от тях са безапелационни, че актуалната или последната им сантиментална връзка е почнала като другарство. Искрите на любовта припламват, откакто към този момент съществува другарство.

Данните леко се разграничават съгласно пола, равнището на обучение или етноса, изясняват специалистите. Най-често другарството прераства в любовни връзки при младежите, които са навършили 20 години, както и при еднополовите двойки. Това се следи при 85% от сантименталните двойки в тези две групи.

При студентите другарските връзки не престават към 2 години, преди да прераснат в любовна връзка. Огромна част от участниците в проучването оповестяват, че не са почнали другарството с сантиментални планове или поради привличане.
47,4% от студентите признават, че избират първо да открият другарството, което по-късно да премине в сантиментална връзка. Участниците в допитването подценяват другите благоприятни условия да срещнат своята половинка - да вземем за пример на празненства или при онлайн запознанство.

Авторът на изследването професор Дану Антъни Стинсън, която е учител по логика на психиката във университета на Виктория, се надява, че то ще накара хората да преразгледат предубежденията си за любовта и другарството.

"Нашите проучвания демонстрират, че връзките сред другарството и романтиката са размити. Според мен това ни принуждава да преосмислим догатки за това какво прави положителното другарство, само че и какво стои зад положителните сантиментални връзки ", споделя тя.

Данните от изследването са оповестени в изданието "Соушъл сайколъджи енд пърсънелити сайънс ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР