Д-р Румен Бояджиев е коремен хирург в болница Александър Чирков“,

...
Д-р Румен Бояджиев е коремен хирург в болница Александър Чирков“,
Коментари Харесай

Хирург от София засади 71 фиданки в кв. Модерно предградие

Д-р Румен Бояджиев е коремен хирург в болница " Александър Чирков “, а заниманието му е да се грижи за природата. С доста обич, поливане и грижи засажда 71 фиданки в столичния квартал " Модерно предградие “.

" Преди тъкмо 19 години, през 2003 година, засадих първото дъбче, по-късно отпътувах за задача в Ирак и като се върнах, то се беше хванало. Ето го в този момент огромно, хубаво - същински дъб “, уточни той пред bTV.

Мисията на лекаря е да трансформира междублоковото пространство в красива гора. Но самичък влиза в болница за интервенция на сърцето.

" Наскоро, за жалост, ме оперираха и към този момент не мога да копая. Аз ги взимам от планината Люлин - от там ги изкопавам, фиданки саморасли и тук от Западния парк също. Пораснали са ми от жълъди “, споделя хирургът.

Иска да засади общо 88 дърва.

" Единствено нуждая се от 20 фиданки, одобрявам дъб и бук най-много и габър. Имам потребност от фиданки, които да посадя. Аз съм си направил маркуч, обливам ги. Тук имам комшии, които ще ми оказват помощ с изкопаването на дупките, със засаждането и по този начин. Но аз не мога да вървя в гората и да ги изкопавам към този момент. А пък са скъпи в разсадниците са 70-100лв “, добави доктор Румен Бояджиев.

Сезонът за засаждане е в края на ноември, а дотогава моли:

" Трябват ми фиданки, а не пари “.

Затова, в случай че имате в двора си 2 метров дъб, бук или габър, може да го подарите на доктор Бояджиев, който с удоволствие, ще се грижи за растението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР