Д-р Николай Михайлов, теолог и психиатър, гостува в студиото на

...
Д-р Николай Михайлов, теолог и психиатър, гостува в студиото на
Коментари Харесай

Теолог за абортите и шамарите на църквата: Левски не може да бъде канонизиран, защото...

Д-р Николай Михайлов, теолог и психиатър, гостува в студиото на " Лице в лице " по БТВ: 

Не съм очаквал цървата да поддържа абортите, сблъскват се вероизповедания. Основно казано - демократичното и обичайно църковното. Църквата не може да поддържа абортите свободно. Каквото и да прави една жена обаче, тя постоянно страда, в случай че наруши вътрешната святост на чудото на зачатието. Каквото и да се показва на външен проект, всяка жена, направила аборт, страда цялостен живот по-късно. Нейната съвест я санкционира. Не някой различен. 

``
реклама

Дали Левски може да бъде канонизиран?

Ще обясня на необятната аудитория какво значи канонизация и какво значи святост на дадена персона. Това не е човек, заслужил пред нацията, не е неин воин, не е нейна емблема, образец, модел за подражателство, колкото и огромен да е. 

Една нация обича да слага неговия портрет на стената, с цел да го изтегля от съответни витални условия, без да съставлява той ангажимент за никого, изключително за политиците. 

Нашият народен воин Левски, който е вървял по своята Голгота до бесилото, е зарязан от своя народ. Един гарван единствено е имало на там. Образът на Васил Левски не е пролем на канонизация, а на нашата неплатежоспособност към неговата всеотдайност.  

В един документ да се предлагат плесници не е най-интелигентният метод от страна на Църквата. Най-добре е шамарите да не играят роля при едно дете, би трябвало да се приказва за нещо доста по-дълбоко - какви послания се отпращат към детето да вземем за пример...

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 59 секунди) Рейтинг: 561 | Одобрение: -984 ПРЪЦА, ПРЪЦА, ПРЪЪЪЪЦАААААААА! ПАЧИ КРАК ЕООДОБИД ДАБАДА НАИ НЕХАРЕЗВАНЕАД ГОМЕНДИРАЖД В БЕДЕЛ БГ. Напиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР