Д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев са подали своите

...
Д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев са подали своите
Коментари Харесай

Двама лекари напуснаха Онкоцентъра в Русе след обществен натиск

Д-р Катерина Генова и доктор Людмил Станев са подали своите заявки за овакантяване и от на следващия ден към този момент няма да са част от екипа на Комплексния онкологичен център в Русе. Това заяви за Българска национална телевизия шефът на лечебното заведение доктор Камен Кожухаров.

Русе
 Д-р Камен Кожухаров Д-р Камен Кожухаров
Срещу двамата лекари имаше голям брой сигнали в обществени мрежи, като даже бе проведен и митинг в Световния ден на битка с рака в крайдунавския град.

„ Има доста сигнали и публичен напън. Д-р Генова и доктор Станев са имали неприемливо държание към пациенти, а след това се оказа и към някои от сътрудниците си. Доброто отношение е значима част от нашата специалност. Освен това в Комплексния онкологичен център работят още доста експерти, които си правят извънредно професионално работата и не заслужават да ги свързват единствено с сходни неща. Поговорихме с доктор Генова и доктор Станев и стигнахме до извода, че това е най-хубавото и за тях и за Комплексния онкологичен център. Разделяме се с тях по взаимно единодушие “, разяснява доктор Кожухаров.

Той посочи, че това няма да наруши активността на Комплексния онкологичен център и пациентите няма да бъдат ощетени. Работата на двамата лекари ще бъде разпределена сред техните сътрудници до оповестяване на конкурс за съответните позиции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР