Д-р Ивайло Цветков, бариатричен хирург, ще извършва през месец септември

...
Д-р Ивайло Цветков, бариатричен хирург, ще извършва през месец септември
Коментари Харесай

В „Уни Хоспитал“ стартират консултации за пациенти с наднорм...

Д-р Ивайло Цветков, бариатричен хирург, ще прави през месец септември в " Уни Хоспитал " (Панагюрище) безвъзмездни съвещания на хора с наднормено тегло.Специалистът ще преглежда пациенти с болестно затлъстяване – с Индекс на телесна маса (ИТМ) над 34,0 и захарен диабет вид 2.

Графикът на прегледите е:

·         28 септември (сряда) – от 12:00 до 14:00 часа;

·         29 септември (четвъртък) – от 12:00 до 14:00 часа.

През последните 10 години бариатричната хирургия става най-бързо разрастващата се хирургия в актуалния свят. Специалистите акцентират, че в случай че през последните 20 години на предишния век СПИН е бил бичът на актуалния свят, то през 30-те години на този век болестното затлъстяване и захарния диабет вид 2 ще са най-разпространените заболявания в международен мащаб и ще обзет над 500 млн. души от популацията на планетата. 



Д-р Цветков изяснява, че съгласно напътствията на Международната диабетна федерация, оповестени през 2011 година, метаболитната хирургия съставлява и сплотява разнообразни гастро-интестинални интервенции за реализиране на забележителна загуба на тегло и заради това тези интервенции са ефективнио средство за хирургично лекуване:

·         уместно лечебно решение при пациенти с диабет вид 2 и високо степенно затлъстяване (ИТМ=/ <35 kg/m2 – при европеидната раса)

·         уместно различно лечебно решение при пациенти с диабет вид 2 и лека до умерена степен на затлъстяване (ИТМ сред 30 и 35 kg/m2 – при европеидната раса), които не могат да реализират съответен гликемичен надзор с най-благоприятен медикаментозен лечебен режим (или в случай че глюкозо-понижаващата терапия води до в допълнение наддаване на тегло), изключително при съществуването на други рискови фактори за сърдечносъдово заболяване.

Метаболитната хирургия включва разнообразни оперативни процедури върху горния отдел на гастро-интестиналния тракт, които имат за цел да реализират забележителна загуба на тегло и да поддържат тази загуба в дълготраен проект. 

Д-р Ивайло Цветков е дълготраен член на Международната федерация за хирургия на болестното затлъстяване (IFSO) с позитивни мнения от пациенти и сътрудници от Западна Европа за качеството на предлаганата хирургия за намаляване. Той практикува сигурна и качествена хирургия за намаляване, основана на медицинските доказателства и интернационалните стандарти за сходен тип интервенции. Д-р Цветков има осъществени над 780 първичнии ревизионни операцииза намаляване през последните 12 години. Резултатите на доктор Цветков дават отговор на стандартите за добра здравна процедура на IFSO като % затруднения – от 0.04 до 0.08% като експертът е сертифициран да прави тези интервенции на територията на Европейския съюз. Той ползва самостоятелен метод във връзка с типа хирургия или лекуване на болестното затлъстяване при всеки пациент, съобразени с личностните му и самостоятелни особености. Цената на предлаганите интервенции за намаляване е конкурентна на предлаганите в Турция цени за интервенции за намаляване и е доста по-добра от цените за тези интервенции в Европа и други лечебни заведения в България, като това не е за сметка на качеството на предлаганата услуга, а за сметка на създадена система заефективна предоперативна оценка преди интервенцията и бързо възобновяване на пациента след нея.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР