Д-р Иван Димитров, който застреля Жоро Плъха миналия петък, ще

...
Д-р Иван Димитров, който застреля Жоро Плъха миналия петък, ще
Коментари Харесай

От последните минути: Пуснаха арестувания лекар

Д-р Иван Димитров, който простреля Жоро Плъха предишния петък, ще бъде пуснат от ареста и мярката му за неотклонение ще бъде променена в подписка. Това съобщи наблюдаващият прокурор Георги Пенев на брифинг преди минути.

Окръжният прокурор Румен Попов обясни още обстоятелства по следствието и хвърли изясненост върху това какво тъкмо се е случило във съдбовния ден. Той опроверга, че крадецът е влезнал в дома на обвинения, че е имал съизвършител, че брачната половинка и двете деца на обвинения са били в жилището и че револверът е принадлежал на крадеца.

След осъществяването на следствието и разпита на над 15 очевидци се откри, че:

1. Към момента на кражбата в жилището не са били брачната половинка и двете деца. Те живеят в Крумово

2. Не е имал съизвършител

3. Опитът за кражба е осъществен в гаража на обвинения единствено от един причинител

4. Изстрелите са били създадени в двора, а не в жилището на обвинения.

От прокуратурата настояват, че обвиненият Димитров е следил в продължение на 30 мин по какъв начин Плъха е прониквал в гаража. След това е слязъл долу, с цел да предотврати похищението, въоръжен с нелегално притежаван револвер Валтер.

След това стартират битка, при която Плъха хвърля непостоянен предмет и ранява обвинения в крайници. Следват 4 изстрела, един от които улучва Плъха в гърдите. Димитров първо е извикал " Стой! Полиция " и е стрелял във въздуха.

Непосредствено след убийството Димитров е звъннал на собствен другар, който е пристигал на мястото и двамата са почнали да заличават следите, да почистват, събират гилзите и да почистят кръвта. Намесва се и трето лице, неустановено на този стадий, което съгласно прокуратурата е помогнало на укриването на оръжието. Към този миг револверът към момента не е открит.

На идващия ден Димитров отхвърля да спомага на полицията и прокуратурата и след достигането до него декларира, че не знае защо става въпрос. След осъществен обиск на жилището му са открити още 19 патрона, нелегално притежавани.

Убитият Жоро Плъха е бил въоръжен с отверка и нож, които са били открити в облеклата му.

След престрелката той е съумял да пробяга 110 метра и е умрял върху колата.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР