Д-р Фаучи подкрепя идеята за носенето на две маски. Здравните власти

...
Д-р Фаучи подкрепя идеята за носенето на две маски.
Здравните власти
Коментари Харесай

Д-р Фаучи: Има смисъл от носенето на две маски, ето как да го правим правилно

Д-р Фаучи поддържа концепцията за носенето на две маски.

Здравните управляващи на Съединени американски щати да вземем за пример от край време предлагат на хората да носят или текстилна маска с трипластова отбрана, или хирургическа или N95, с цел да се защищават от новия ковид.

Много хора обаче започнаха да носят по две маски по едно и също време. Според доктор Фаучи концепцията е добра. Особено на фона на новите на COVID-19, които се популяризират доста по-лесно и които бяха разпознати за първи път във Англия и Южна Африка.

Според доктор Фаучи „ здравият разсъдък диктува, че в случай че сложите още един предпазен слой върху първия, успеваемостта ще е по-голяма… Ето за какво виждате постоянно хора, които или носят две маски по едно и също време, или прибягват до версия на N-95. ”

Как да носим две маски дейно

Типът маска, несъмнено, е от голяма важност. Така да вземем за пример експертите поучават да поставите на първо време една хирургическа маска за еднократна приложимост, а върху нея – двуслойна текстилна. Това е надалеч по-добра концепция, в сравнение с да употребявате две еднопластови маски.

Всеки един от трите пласта извършва съответна цел – най-външният ни пази от капчиците, междинният филтрира, а най-долният – всмуква неща като слюнка и пот.

Съществува и различен вид – двупластова маска в композиция с защитен щит, макар че съществуват доказателства, съгласно които маските евентуално ни защищават по-добре от щитовете.

Носенето на две маски по едно и също време не значи автоматизирано, че би трябвало да сваляте гарда. Напротив – обществената отдалеченост, постоянното миене на ръце и избягването на събиране на хора в затворени пространства не престават да са съществени детайли в борбата с новия ковид.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР