Д-р Фарид Гаибов от Азербайджан беше преизбран за президент на

...
Д-р Фарид Гаибов от Азербайджан беше преизбран за президент на
Коментари Харесай

Фарид Гаибов от Азербайджан беше преизбран за президент на Европейската гимнастика

Д-р Фарид Гаибов от Азербайджан беше избран отново за президент на Европейската гимнастика по време на Конгреса на централата в Албуферия (Португалия).

Гаибов беше определен с цялостно болшинство от 44 гласа и получи нов мандат отпред на федерацията.

Евангелия Трикомити от Кипър е новият президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската гимнастика, откакто също получи 44 гласа.

" Това е прелестна вест за всички нас. Евангелия Трикомити е доста уважавана съдийка и експерт. Сигурна съм, че ще управлява самоуверено и заслужено Европейската гимнастика. Не се колебая, че ще търси развиването и ще направи всичко, което зависи от нея. Тя е и прелестна персона, която доста обича гимнастиката. Смятам, че художествената гимнастика има два отлични водача в лицето на Евангелия Трикомити в ЕГ и Ноха Абу Шабана във ФИГ! Много, доста съм щастлива, че те са отпред на нашия прелестен спорт! Честито, Евангелия Трикомити! ", написа президентът на БФХГ Илиана Раева във Facebook.

По-късно през днешния ден ще бъдат гласувани трите кандидатури на България за членове на Техническите комитети - на Християна Тодорова по художествена гимнастика, на Димитрина Къндева по спортна аеробика и на Николай Иванов по акробатика. Ще би трябвало да бъде утвърдена и кандидатурата на България за хазаин на Конгреса на организацията през 2023 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР