Д-р Даниел Димитров, Анри Хаздай и Иво Колчаков получиха плакети

...
Д-р Даниел Димитров, Анри Хаздай и Иво Колчаков получиха плакети
Коментари Харесай

Трима спелеолози с грамота „Посланик на спасението“ от министър Хинков

Д-р Даниел Димитров, Анри Хаздай и Иво Колчаков получиха плакети и грамоти „ Посланик на спасението “ от министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков, оповестяват от пресцентъра на Здравното ведомство.

Награждаването на тримата мъже от Сдружение „ Пещерно избавяне “ е в границите на самодейността „ Седмица на положителните вести “ в Министерството на здравеопазването.

Даниел, Анри и Иво са измежду спасителите, които отпътуват на рискована задача в Турция, с цел да окажат помощ на американският спелеолог Марк Дики. Дики остава блокиран в пещерата Морджа в планината Таурус, откакто получава стомашен кръвоизлив по време на интернационална експедиция.

Мисията с присъединяване на българите завършва наред. Мъжете са взели участие и в редица други задачи, в това число след земетресението в южната ни съседка, както и при издирването на 12-годишният Сашко от Перник.

Тримата мъже описаха пред проф. Хинков за активността си, а той даде обещание Министерството на здравеопазването да окаже нужното подпомагане на сдружението.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР