Д-р Чобанова каза, че няма проблем с болничните легла, като

...
Д-р Чобанова каза, че няма проблем с болничните легла, като
Коментари Харесай

И Шумен обяви грипна епидемия, 12 области в страната вече са под карантина

Д-р Чобанова сподели, че няма проблем с болничните кревати, като шефовете на лечебните заведения имат подготвеност за преструктуриране на леглата при нужда да ги създадат лечебни или педиатрични. Утре ще има съвещание на регионалния щаб, на което ще участват и кметове на общини, и по-късно ще се реши какво да се случи - дали учениците да учат в неприсъствена форма.

От РЗИ София област ще бъде препоръчано прекосяване в неприсъствена форма на образование на учениците . Целта е да се предпазят децата от разпространяване на заболявания в учебна среда.

" Грипната зараза у нас се развива както и предходната година, с сходни характерности. По Коронавирус времето, нямахме проблеми с грипа, само че всичко друго се развива предстоящо. В разгара на грипната вълна има значителен брой болни. Броят им пораства бързо, което демонстрира, че сме покрай пика на грипната зараза ", сподели шефът на НЦЗПБ проф. Ива Христова.

Заболеваемостта от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) е най-ниска в София и в област Разград, сочат още данните на НЦЗПБ, отнасящи се за интервала 22-28 януари 2024 година. В София заболеваемостта е 108,1 на 10 хиляди души население, а в област Разград - 92 на 10 хиляди.

" Учениците не могат да се пуснат превантивно във почивка, защото не може тъкмо да се предвижда по кое време ще се доближат пиковите стойности на заболеваемостта ", сподели шефът на центъра проф. Ива Христова и добави, че задачата е учениците да отсъстват от учебно заведение за малко.

Намалява заболеваемостта от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) в Ловешка област през последната седмица спрямо миналата, заяви и шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Росица Милчева. По думите ѝ стойностите са надалеч от границата за оповестяване на зараза.

Данните демонстрират, че заболеваемостта в района за миналата седмица е 185,8 на 10 хиляди население, което е смъкване със седем пункта спрямо миналата седмица, когато е била 192, 44 на 10 хиляди население. Регистрираната заболеваемост е в границите на естествените стойности за сезона. Епидемични равнища се доближават, когато е над 291,63 на 10 хиляди население, осведомиха от РЗИ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР