- Д-р Боцевски, какво най-често води пациенти в кабинета ви? -

...
- Д-р Боцевски, какво най-често води пациенти в кабинета ви?
-
Коментари Харесай

Д-р Александър Боцевски: Ефикасността на лазерната операция на простатата е доказана с множество проучвания

- Д-р Боцевски, какво най-често води пациенти в кабинета ви?

- В урологията признаците, които нормално карат мъжа да запише час при уролог, са или проблеми с уринирането, или кръв в урината (хематурия). Затрудненията са постоянно уриниране, нощни ставания, слаба или прекъсваща бликам и други Хематурията нормално се асоциира с онкологични болести, само че постоянно се среща и при болести от инфекциозен темперамент.

- Кои са болесттите на простатната жлеза и по какъв начин повлияват живота на един мъж?

- Най-серозното заболяване е ракът на простатната жлеза, който се следи сред 45- и 70-годишна възраст.

Второ, само че апропо най-голямо като периодичност, е доброкачествената простатна хиперплазия на простатната жлеза, която нормално се демонстрира към 60-годишна възраст.

При това положение се следи разгръщане на междинната част на органа, който стартира да притиска пикочния канал. Образно казано, нараствайки, тази тъкан стопира положителната бликам и провокира познатите признаци. Те включват болежка, чести позиви, мъчно уриниране, слаба бликам, донякъде изпразнен пикочен мехур. Добрата вест е, че увеличената простата се лекува елементарно и безкръвно.

- А какво е лекуването на рака на простатната жлеза?

- В взаимозависимост от стадия на процеса се подхваща и съответното лекуване. Основното лекуване е хирургическо, при което се отстранява простатната жлеза, дружно с нейната капсула и семенните мехурчета.

Преди това беше една много инвалидизираща интервенция, при която можеше да се провокира несъзнателно изпускане на урина след интервенцията, изгубване най-малко за прочут интервал от време на еректилната функционалност и други

Днес особено в “Хил клиник ” практикуваме по-модерен и безрисков способ – лапароскопска простатектомия. Медицинското решение на казуса при нея е чудесно, а пациентите се възвръщат бързо и без нежелани последствия.

За консултация с доктор Александър Боцевски в “Хил клиник ” – София запазете авансово час на телефон: 02 439 3131 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР