Д-р Благомир Здравков, който е директор на педиатрията в София,

...
Д-р Благомир Здравков, който е директор на педиатрията в София,
Коментари Харесай

Д-р Благомир Здравков: Реалистичният срок за детската болница е 4-6 години

Д-р Благомир Здравков, който е шеф на педиатрията в София, разяснява тематиката с построяването на Национална детска болница в столицата.

" Към момента наподобява, че дейностите в тази тенденция вървят планово. Беше изработен един разбор за педиатричните потребности, който на 11 януари ще бъде показан от екип на европейска капиталова банка пред Министъра на опазването на здравето и пред публичния съвет. Този разбор е основен, той е много значим с цел да станат ясни идващите стъпки. А какви са те - след сключване на съглашение с този екип, той е подготвен безплатно да извъврши няколко основни неща. Първо - одобряване на дефинитивна конструкция, която министърът да утвърди след този разбор. Следва правенето на техническо задание. И като последна стъпка в стадия е техническата и апаратурната обезпеченост за дейностите, които се плануват в това лечебно заведение ", сподели той мв предаването " Лице в лице " по БТВ.

Запитан дали има спор за мястото и дали ще е в Горна баня болничното заведение, доктор Здравков отговори: " Към момента няма дискусия по този въпрос, защото членовете на публичния съвет  възприехме този терен с цел да на се бави и да се връща до нулева точка самият план. За нас като експерти съответната локация в никакъв случай не е била водещия проблем. Най-важното за нас е да можем да оказваме съответна сложна модерна здравна помощ. Инфраструктурната обезпеченост към този миг на терена в Горна баня не обезпечава нужната досегаемост. Тоест, в ход на самото създаване на болничното заведение по този проблем също би трябвало да се работи интензивно. Членовете на здравната комисия в Народното събрание подсигуряваха, че ще бъде обезпечено неотложно финансиране, тъй като им е ясно, че достъпът на цивилни коли на родителите до тази болница и на коли за спешна помощ би трябвало да е безусловно съответен ".

На въпроса за действителните периоди, в които болничното заведение да бъде издигната и пусната в деяние, той сподели: " Всички експерти, с които разговаряхме, в това число с такива на международно равнище - във Франция, Англия, оптимистичният и реален период за построяването и стартирането в употреба на тази болница е сред 4 и 6 години от този стадий нататък ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР