Д-р Анна Геворгян застана начело на Акушеро-гинекологичното отделение към Областната

...
Д-р Анна Геворгян застана начело на Акушеро-гинекологичното отделение към Областната
Коментари Харесай

Д-р Анна Геворгян оглави АГ отделението на Областната болница в Пазарджик

Д-р Анна Геворгян застана отпред на Акушеро-гинекологичното поделение към Областната болница в Пазарджик, оповестяват от лечебното заведение. Тя работи 5 години в него преди да се яви на конкурс за шеф. Досега отделението се ръководеше от доктор Илиян Траянов, който ще остане като акушер-гинеколог. Д-р Геворгян избира да специализира „ Акушерство и гинекология “, повлияна от своята персонална история и шестгодишната си борба да има деца.

“Специализирах в УМБАЛ “Свети Георги “ в Пловдив, само че след специализацията направих всичко допустимо да бъда майка и да имам деца. Смисълът на живота на една жена за мен е да стане майка и да има кой да ѝ споделя „ Мамо “. Това е най-важното и считам, че съм го изпълнила. Реших, че специалността може да изчака, само че 6 години водих борба, с цел да имам моите прелестни момчета “ - споделя доктор Геворгян. Днес тя е щастлива майка на двама осемгодишни синове-близнаци.



За да сбъдне тази човешка фантазия, тя минава през доста тежки моменти. Именно тези тествания я карат да избере “Акушерство и гинекология ", като чака 5 години да се отворят места за такава специализация.

Младата лекарка споделя още, че най-вдъхновяващият миг от работата ѝ е да дава щастието в ръцете на родителите, тъй като няма по-щастлив момент от раждането на дете.

Плановете ѝ като началник на АГ отделението са да притегли нови специализанти, да надгради постигнатото и с екипа ѝ да работят по проблемите на женския стерилитет.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР