Д-р Александър Симидчиев от парламентарната група на ПП-ДБ застава начело

...
Д-р Александър Симидчиев от парламентарната група на ПП-ДБ застава начело
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев оглавява работната група за Здравната стратегия 2030

Д-р Александър Симидчиев от парламентарната група на ПП-ДБ застава отпред на работната група към Комисията по опазване на здравето, която ще уточни текстовете от Националната здравна тактика 2030. Това взеха решение депутатите от Здравната комисия на днешното си съвещание.

В състава на работната група да вземат участие по двама представители на всяка парламентарна група, а управлението ѝ да се състои от ръководител и трима зам.-председатели, одобриха още народните представители. В последна сметка обаче се оказа, че едвам три от шестте парламентарни групи ще имат свои публични представители в нея – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Маргарита Генчева от „ Възраждане “ съобщи, че представители на групировката няма да вземат присъединяване в работната група, а вместо това ще показват своите рецензии към решенията ѝ.

От „ Българска социалистическа партия за България “ обявиха, че няма да вършат оферти за свои членове в групата, въпреки че евентуално ще имат свои представители, които обаче няма да вземат участие във вземането на решения.

Проф. Андрей Чорбанов от „ ИТН “ също съобщи, че няма да се включат в работната група, само че увери, че ще вземат участие със мнение.

Така определените в състава ѝ членове на Народното събрание са доцент Лъчезар Иванов и доктор Иван Червенков от ГЕРБ-СДС, доктор Александър Симидчиев и доцент Васил Пандов от ПП-ДБ, както и Адлен Шевкед и Марио Рангелов от Движение за права и свободи. В управлението ѝ пък с изключение на доктор Симидчиев като ръководител влизат още доцент Лъчезар Иванов, доцент Пандов и Адлен Шевкед като заместник-председатели.

В работната група ще има още шестима представители на Министерство на здравеопазването и по един на Националното съдружие на общините, експертните препоръки по медицински специалности, съсловните организации, синдикатите, пациентските и неправителствените организации.

Членовете на групата, препоръчани от Министерството на здравеопазването, са Христина Гетова, шеф „ Правна дирекция “ във ведомството, Илия Тасев, шеф дирекция „ Обществено здраве и здравен надзор “, Аксиния Атанасова, специалист дирекция „ Лекарствена политика “, доктор Цветолюба Генкова и доктор Нели Иванова, дирекция „ Лечебни действия “, както и доцент Антон Тонев, консултант на министъра.

Останалите членове на работната група ще станат ясни след изпращането на предложенията от съответните организации.

Срокът, в който работната група би трябвало да изготви окончателния вид на Националната здравна тактика 2030, е един месец, одобриха още депутатите от Комисията по опазване на здравето.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР