Д ишай! Но в Нова Загора НЕ дишай! Ще се

...
Д ишай! Но в Нова Загора НЕ дишай! Ще се
Коментари Харесай

Кремена Петрова от „Демократична България“, която започна похода на Нова Загора за правото да диша

Д ишай! Но в Нова Загора НЕ дишай! Ще се задушиш. С въздуха поемаш зловонията от инсталацията за биогаз. Неин съсобственик е Иван Ангелов, притежателят на „ Градус “. Същият, който сподели в Народното събрание пред комисията за проверка на ръководството, че някогашният министър председател Борисов му оказва помощ на бизнеса и че играе карти с него.

Кремена Петрова се бори от 7 години с миазмите от инсталацията за биогаз, които задушават Нова Загора.

Инсталацията създава топлинна и електрическа енергия от оборски тор. Електричеството се изкупува на най-високите преференциални цени в България – 420-450 лева за мегават. Торът, пропит и с урина, идва от всички птицеферми на компания „ Градус “, от фермата за норки и локалните кравеферми. Гние и отделя метан, нездравословни и задушливи газове.

Животът в Нова Загора се вмирисва още по времето на първото държавно управление на Бойко Борисов. През 2011 година властта трансформира защитните отстояния на сходни уреди и ги пуска покрай хората. Така стартира задушаването на града. На ден се преработват по 60-70 до 100 тона екскременти.

Инсталацията е в края на Нова Загора, под носа на хората. Вонята се разнася нощем и рано заран от 2014 година насам над града и околните 2 села.

Кремена подвига съгражданите си на митинг. Създават придвижването „ Нова Загора желае да диша “. Пращат сигнали. Проверките идват с няколко дни забавяне и са единствено денем, в работното време на служителите, когато миризмата се е разнесла. За екоинспекторите въздухът е в нормите, а сигналите за замърсяване са подправени. Всичко е законно, хората единствено си фантазират, че не могат да дишат.

Нощем, когато мирише, институциите спят.

Министерството на екологията, което дава отговор за въздуха и за инсталациите за биогаз, си измива ръцете: Няма закон за миризмите. Няма, бе, хора, дишайте!

Кремена Петрова внася и петиция до Европейския парламент против замърсяването на въздуха в града.

Друга такава апаратура беше закрита предходната година след упорити митинги на жителите на село Труд. Но в Нова Загора инсталацията продължава да бълва, а притежателите й дълго отхвърлят, че има проблем. За пръв път предходната седмица в четвъртък, след съвсем 7 година обгазяване, шефове на миризливата фабрика се срещнаха очи в очи с жители на Нова Загора и дадоха обещание да обезпечат филтриране на производството. Впрочем желали да се видят единствено с Кремена, само че тя настояла да кажат пред всички каквото имат да споделят. Новозагорци ще повярват едвам когато вонята в действителност спре.

Ето по какъв начин идеята за Нова Загора направи политик от икономистката Кремена Петрова – първо общински консултант в локалния парламент, а след това и претендент за народен представител от „ Демократична България “.

Трябва да има ефикасни екологични политики за чист въздух и чиста природа. Миризмата на въздуха е вторият по величина проблем след шума, от който жителите от Европейски Съюз се оплакват. Не знам какво биха споделили, в случай че дойдат при нас в Нова Загора.

Всички в Европейски Съюз признават, че неприятната миризма вреди на здравето и на качеството на живот на хората. Спешно би трябвало да се откри решение. Ще стане с промени в българското законодателство, които ще отдалечат замърсителите от жилищните региони, ще одобряват още веднъж наредбите срещу миризмите, и ще слагат станции за наблюдаване на въздуха, споделя кандидатката за депутат на „ Демократична България “ в Сливенска област Кремена Петрова.

Бизнесът има потребност от място, само че хората имат потребност от въздух, акцентира тя.

Посланието на „ Демократична България “ за правда и рационализация има напълно съответен смисъл в сагата за Нова Загора с инсталацията. Към него Кремена прибавя: „ Искам България, в която да дишаме свободно! “

Кремена Петрова е претендент за народен представител от „ Демократична България “ - 23 в бюлетината, преференция 102 в 21 МИР Сливен.

Имайте доверие на Кремена. Тя е упорита, когато пази ползите на своя град и своята Сливенска област – потвърдено е.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> --> Дете пита татко си: - Тате, като беше дребен, имаше ли компютър? - Не - дава отговор бащата. - А плейстейшън? - Не. - Джиесем?!? -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниДвувратият модел е с неповторим дизайн и калибровка на шасито, които предпоставки може да го трансфорат в паметен модел за най-запалените почитатели на марката.Той упреква фирмите и шефовете им в цензураБългарската актриса участва на фешън ревю на именития дизайнерРобърт Дауни Старши си отиде на 85 годиниПри това на чудовището е наименуван цялостен градМикробус, в който били българите, се блъснал в камионИнцидентът се случи лятото на 2019 г.Премахването им се случва по искане на собственицитеАрести има в Пловдив, Смолян и Бургас и други обитаеми местаТрима от пациентите, при които е открит Делта разновидността, са починалиКонтейнеровозът " Евър Гивън " блокира придвижването през Суецкия канал за шест дни през мартВижте какво реши Министерския съветМакрон: „ Имаме правото да богохулстваме ”Случаите на COVID-19 в страната внезапно скочиха на 1800Рюте пък изиска Унгария да зачита европейските полезности за приемливост или да напусне ЕСПроф. Юруков определял за себе си в допълнение заплащане за общо 142 300 леваОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР