CTP има идея и за проект в градската част на

...
CTP има идея и за проект в градската част на
Коментари Харесай

Холандската CTP ще построи 100 хил. кв. м складове в България до края на 2021 г.

CTP има концепция и за план в градската част на София, насочен към електронната търговия и вътрешноградската логистика, сподели Владимир Гюрджиев.Холандската компания CTP, която построява и ръководи индустриални и логистични паркове с фокус Централна и Източна Европа, към този момент е в България. Това стана ясно на втората интернационална конференция за индустриални парцели, проведена от bgsklad.bg.

Централата на CTP за района е в Чехия, където компанията е пазарен водач. Освен това тя участва в още шест страни в Централна и Източна Европа: Полша, Словакия, Словения, Унгария, Румъния, Сърбия и България. В тях е построила, ръководи и развива над 90 логистични и индустриални парка. В Румъния компанията е водач в сегмента на индустриалните парцели с над 1 млн. кв. м площи. В Сърбия влиза преди две години и към този момент има към 160 хиляди кв м в Белград – Север и Запад, в Крагуевац и Нови сад. В България участва от август тази година.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В страната CTP възнамерява да построи и ръководи 100 хиляди кв. м площи до края на 2021 година, заяви шефът за страната Владимир Гюрджиев. Преди да заеме тази позиция той беше сътрудник и управител индустриални и логистични площи в консултантската компания Cushman&Wakefield Forton.

Гюрджиев сподели, че сега са в развой на избор на терените за парковете, само че загатна, че ще са в известни местоположения в западната и източната на София. Това насочва към Божурище и Равно поле.

Освен това от CTP имат концепция за план в градската част на столицата, насочен към електронната търговия и вътрешноградската логистика, добави той.

Проектите се развиват в няколко общоприети формата, описа Гюрджиев. CTBox е насочен към дребен бизнес. Той предлага пространства от към 450-800 кв. м, включващи шоурум, офис и склад, CTFlex е ориентиран дребни и междинни предприятия с възходящ бизнес и предлага хранилища с офиси от порядъка на 1150-3000 кв. м. Форматът за световни компании е наименуван CTSpace. Това са хранилища и дистрибуторски центрове от над 3000 кв. м със светла височина 12 м. CTFit е за планове build to suit от над 5 хиляди кв. м - за огромни предприятия със характерни механически параметри, хъбове за дистрибуция, високо-технологични предприятия и R&D лаборатории. CTOffice – форматът е за офиси над 195 кв. м за фирмите от бранша на услугите, ит компании, R&D и бек офис интервенции за разнообразни видове бизнеси.

CTP има портфолио от към 500 парцела, 95% претовареност, годишни доходи от наеми от 257 млн. евро и екип от към 400 души. Разгънатата и застроена повърхност на компанията в последните години нараства с по 15% годишно и сега е над 5.5 млн. кв. м. Плановете са до 2023 година тя да доближи 10 млн. кв. м складови и логистични площи клас А.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР